Trei sate şi o stână : Republica Găgăuzia

Gagauzia.svg

Când la Chişinău ziarele, televiziunile, agenţiile de ştiri vor anunţa că un funcţionar public de rang înalt a fost condamnat atunci vom zice ,,uite domnule acolo începe să se aşeze democraţia”.

Astăzi vroiam să citesc de dimineaţă un articol ceva despre aplicarea legii în Basarabia, dat fiind faptul ca ieri au fost trimişi în judecată 24 de vameşi. Deschid calculatorul şi prima bombă mediatică de la Chişinău este că tovarăşii lui Lenin şi Troţki cheamă populația din Găgăuzia la referendum.

Adunarea Populară a Găgăuziei cu siguranţă la sugestia Moscovei a stabilit desfăşurarea unui referendum consultativ cu privire la vectorul politicii externe a Republicii Moldova.  Pe data de 2 februarie 2014, locuitorii autonomiei vor răspunde la întrebarea dacă doresc să adere la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi probabil Ucraina, Uniunea Europeană sau susţin şi una şi alta. Până aici pare totul să fie ok, însă miza adevărată nu este direcţia pe care Moldova trebuie să o urmeze ci separatismul autonomiei.

Concomitent, deputaţii au decis să desfăşoare un al doilea referendum cu scopul  de aprobare a legii cu privire la statutul suspendat al autonomiei găgăuze. Aceasta prevede că în cazul în care Republica Moldova pierde statutul de stat independent şi suveran, autonomia devine republică independentă. Trei sate şi o stână doresc să devină republică independentă nici în Africa nu se întâmplă aşa ceva.

Deși instanța de judecată a anulat deciziile cu privire la petrecerea  referendumului din Găgăuzia, autoritățile locale fac în continuare pregătiri au alocat bani din buget şi înainte tovarăşi că înainte era mai bine.

Ştiţi de ce urâţeniile ăştia de oameni au autonomie? Pentru că “liderii” politici de la Chişinău au acceptat orice au cerut ei, influenţaţi de Moscova, doar să le ofere votul să ajungă la butoane că de acolo devii milionar în euro peste noapte. Datorită trădării politicienilor de la Chişinău avem Transnistria şi Găgăuzia, două focare separatiste pe care Rusia le foloseşte cu brio în jocurile sale geopolitice.

Comuniştii de la Chişinău cheamă direct populaţia autonomiei la separatism şi nimeni nu scoate un cuvânt, alo, Procuratura Generală ce aştepataţi, construcţia noii puşcării?

Trei sate şi o stână…

Anunțuri

2 gânduri despre “Trei sate şi o stână : Republica Găgăuzia

  1. Eu unul chiar caut răspuns la intrebarea de ce se cramponeaza atât de tare Chisinaul de Gagauzia si Transnistria. Din poziția mea de outsider absolut, mi se pare mai logic sa inceapa imediat discutii de independenta, ca sa stabilizeze situatia si sa poata pune pe masa o oferta credibilă pentru UE. Asa, e lose-lose, din cate inteleg Chisinaul nu are niciun cuvant de spus la fata locului si in plus e confruntat cu un vector permanent de instabilitate.

    Inca o data, asta e parerea mea grosiera de bucurestean, mare amator de Buchet Moldaviae si de bomboane Bucuria 🙂 chiar m-ar bucura o explicatie avizata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s