Motivul vizitei Patriarhului Rus la Chişinău

patriarhul-kirill-a-acceptat-propunerea-lui-Sevciuk

Vizita Patriarhului rus la Chişinău şi Tiraspol este ultima încercare a Rusiei de a împiedica semnarea tratatului de asociere de la Vilnius. După insuccesul de la Kiev a cuplului Putin – Gundiaev de a stopa semnarea tratatului de asociere a venit rândul statului artificial creeat de ei, Republica Moldova. Alături de patriarhul “Sfintei Rusii” se pare că va sta Dimitri Rogozin care ne v-a arăta din deget numind populaţia acestei regiuni “porci” pentru simplul motiv că moldovenii nu mai doresc integrare în fosta URSS.

În presa de la Chişinău a apărut mai multe speculaţii privind adevăratele motive ale vizitei, una din ele este că patriarhul rus vine să înfiinţeze o mitropolie la Tiraspol, teorie confirmată de contraversatul Ieromonah Savatie Baştavoi, însă azi dimineaţă Mitropolia Rusă din Moldova (Mitropolia Întregii Moldove) a infirmat speculaţiile declarând că “Episcopia de Tiraspol și Dubăsari este și rămâne parte componentă a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, iar zvonurile cu caracter secesionist nu au nicio acoperire”.

Mitropolia deocamdată are dreptate privind creearea mitropoliei de Tiraspol însă nimeni nu poate să ne ofere garanţii că patriarhul nu vine să testeze terenul iar ulterior prin hotărârea sinodului bisericii ruse să înfiinţete această mitropolie.

Nu întâmplător a fost această scurgere de informaţii din interiorul bisericii ruse din Moldova privind mitropolia transnistriei, ea a avut ca scop pregătirea clasei politice de la Chişinău deoarece mesajul care va fi transmis de Patriarh politicului moldav v-a fi următorul: “dacă nu încetaţi cu Europa noi recunoaştem independenţa transnitriei de unde vă vom hărţui ca şi după anul 1924”.

Clasa politică de la Chişinău trebuie să trateze cu calm ameninţările patriarhului deoarece o eventuală integrare în UE a Republicii Moldova se va face fără transnistria, acest element de şantaj ne ţine în sărăcie şi mizerie de peste douazeci de ani iar ruşii nu vor renunţa la acest cuţit înfipt în coastă care blochează atât Republica Moldova cât şi Ucraina.

Revenind la Patriarh şi programul său în Moldova şi transnistria, din surse demne de încredere din interiorul mitropoliei am aflat că se pregăteşte înfiinţarea unei Eparhii la Soroca iar capul acestei Eparhii va fi actualul secretar al Episopiei de Ungheni Arhimandritul Ioan Moşneguţu. Noul episcop care va fi uns probabil la Căpriana şi va deţine funcţia de vicar al mitropoliei iar ulterior sinodul bisericii ruse din Moldova va înfiinţa Episcopia de Soroca.

Patriarhia rusă nu se opreşte aici ci va unge încă doi episcopi pe Arhimandritul Siluan de la Curchi şi fostul preot de la Ciuflea Teodor Rosca devenit ieromonahul Nicolae Roşca. Nu se ştie pentru ce eparhii sunt pregătiţi aceşti candidaţi. E posibil ca aceşti viitori episcopi să fie ţinuţi în rezervă pentru viitoarele eparhii din Transnistria.

Rusia pierde o bătălie dar nu şi războiul, înfiinţarea acestor eparhii întăreşte şi mai mult influenţa bisericii ruse în Moldova în spatele căreia se află Kremlinul. Trebuie să fim foarte atenţi referitor la propaganda care va fi dusă în biserici. Rusia va trece la îndobitocirea populaţiei prin biserica rusă promovând “sinceritatea si curăţenia sfintei Rusii” în raport cu “homosexualii” din Europa.

Biserica rusă a trimis şi preoţi misionari prin europa pentru a îndruma diaspora pe calea cea “dreaptă”, acolo mai puţin pot să lovească în Europa deoarece cetăţenii au prins gustul libertăţii, dreptăţii si al unui trai decent în schimb nimeni nu le interzice să lovească în Biserica Ortodoxă Română (BOR) . Misionarii zilnic publică articole denigratoare pe blogurile lor la adresa BOR şi a tradiţiilor milenare româneşti.

Biserica Ortodoxă Română trebuie să ia atitudine şi să le arate locul ortodoxilor de la răsărit.

În concluzie venirea patriarhului din pacate este una politică şi nicidecum una duhovnicească, biserica rusă este un element de propagandă a Kremlinului trebuie să fim foarte atenţi şi vicleni în caz contrar cădem în mrejile matusii rusii.

Anunțuri

2 gânduri despre “Motivul vizitei Patriarhului Rus la Chişinău

  1. BOR, Biserica Ortodoxă Rusă, n-a fost niciodată altceva decât un alt instrument al imperialismului țarist, apoi bolșevic, iar azi al neo-imperialismului lui Putin. Cine se îndoiește de asta să citească istoria cu dovezile ei incontestabile.
    Vrăjmașii de la răsărit ai Românilor, cu cei de la apus, Ungurii, iar se unesc, în timp ce noi atacăm pe catolici, care au nu mai au interese contrare dorințelor noastre, ale Românilor.
    Biserica ortodoxă a fost și ea supusă puterii politice dintotdeauna, sfințenia ei este un alt mit, o minciună pioasă care nu ne ajută, pe noi Românii, ci este instrumentul perfect al Ortodoxismului panslavist care vizează îndobitocirea popoarelor ortodoxe și căderea lor în plasa neo-imperialismului lui Putin și oligarhilor lui!
    Deci voi, fraților, căutați Fața lui Dumnezeu în Iisus Hristos cel real, nu în măștile propuse de Ortodoxismul panslavist al Moscovei! Iubiți România, că este ”Grădina Maicii Domnului” pe care și Dumnezeu o iubește și o păzește! Russia este o ”mașteră”, o mamă vitregă folosită și siluită de cei ce se închină lumii și stăpânului ei, diavolul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s