Vreau alegeri anticipate

Dupa-alegeri

Alianța s-a destrămat, chiar dacă Vlad Filat a declarat despre părăsirea AIE în mod diplomatic, nu a declarat că AIE nu mai există dar a declarat că PLDM  iese din prevederile Acordul Alianței. Ce fel de alianță fără acord de funcționare? Un al treilea acord între Ghimpu, Filat și Lupu-Plohatniuc nu poate să fie real, ambițiile leilor sunt mari.

În articolele precedente am declarat că războiul din AIE nu are început la tragicul eveniment din Pădurea Domnească, acest eveniment a fost un element mult așteptat de Filat pentru al ataca pe Plohatniuc. PD-ul deținea Procuratura Generală un element cheie în stat cu care Plohatniuc îl controla pe Filat, îi mai aducea aminte de contrabandă iar Filat nu are nevoie de asemenea amenințări.

Cel mai probabil vom avea alegeri anticipate care sunt în beneficiul nostru. În primul rând vom scăpa de dezertorii comuniști care se consideră mai importanți decât viitorul papă, aici mă refer la Dodon, Mișin, Greceanîi, Sârbu. În al doilea rând ar putea intra în Parlament un alt partid și aici mă refer la PNL. Unioniștii care au adus PL-ul la guvernare sunt dezamăgiți și ar putea găsi o soluție în PNL.

Dacă cineva consideră că alegerile anticipate ar aduce la guvernare comuniștii se greșesc, electoratul comunist este împărțit între PCRM, PD și PLDM (un procent mic). Alegerile anticipate ar demonstra încă odată că comuniștii încet dar sigur se duc spre urna de gunoi politic acolo unde s-au dus și agrarienii ca formațiune politică pentru că ei se regăsesc și azi în PLDM, PCRM, PD și restul.

Igor Dodon a înțeles acest lucru și a format PSRM-ul doar că el nu-i Voronin să formeze un partid de stânga puternic iar eventualele alegeri anticipate ar însemna sfârșitul carierei politice a lui.

Alegerile anticipate nu va schimba cu mult numărul de mandate deținute de actualele partide din Parlament, o mică pierdere ar putea avea PL în favoarea PNL dacă ultimii vor ști cum să lovească PL-ul. Intrarea PNL în Parlament este mai mult ca necesară acum, este nevoie ca mesajul Unionist să fie auzit în Parlament.

Până la sfârșitul anului România se va reorganiza teritorial și doar PNL poate să ceară în Parlament ca Basarabia să fie inclusă în acest proiect. PNL Moldova ar putea fi susținut de PNL România și ar fi o șansă reală să Unim țara. În următoarea organizare teritorial-administrativă a României, Basarabia ar putea avea un statut special (gen Găgăuzia Yeri) iar acest lucru ar însemna integrare automată în UE.

 

Anunțuri

Un gând despre “Vreau alegeri anticipate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s