De zile bune conducerea celui de-al doilea stat Românesc, creat artificial la comanda Moscovei, vorbesc cât de periculoase sunt marșurile Unirii. Nu mai există probleme de rezolvat decât una, împedicarea Unirii. Nu am fost la nici un marș al Unirii din Basarabia din simplu motiv , lipsă de timp. Chiar dacă nu sunt prezent fizic acolo sufletește sunt tot timpul alături de orice român care își dorește Unirea, eu la rândul meu mă strădui să fac ceea ce pot pentru realizarea acesteia.

Românii și dobitocii

La marșurile Unirii au fost prezenți două categorii de oameni, români și dobitoci. În categoria românilor participanți la Marșul Unirii se încadrează cetățeni ai ambelor state românești care își cunosc istoria adevărată și doresc înfăptuirea dreptății. Dacă analizăm bine toate sursele media vedem că românii se comportă ca de obicei, civilizat, liniștiți cu flori în mână și cântece patriotice pe buze. În a doua categorie, cea a dobitocilor, se încadrează toată mizeria pământului, bețivi, narcomani, nespălați (sau spălați doar pe creer) . Cu bâte, pietre, sticle, ouă ei își apără “statalitatea” dar idee nu au ce înseamnă asta.

Lupu deranjat de Marșul Unirii

Comunistul democrat, bazat pe principii și valori este deranjat de Marșul Unirii. A declarat bătrânul Lup la postul de radio Europa Liberă că “Aceste manifestaţii sunt foarte periculoase. Ele vin cu efecte foarte clare, pe termen scurt, de destabilizare a situaţiei sociale, politice. Cu siguranţă, vor aduce, în scurt timp, la puternice contradicţii, conflicte civice, în cadrul ţării, în cadrul societăţii noastre. Iată care este pericolul major”. Nu înțeleg de ce bătrânul Lup nu vede un pericol în armata a 14-a care staționează pe teritoriul țării pe care o reprezintă? De ce nu vede un pericol în bunul său prieten de la Comrat care participă la ziua “independenței” cazacilor care staționează în Transnistria? De ce a luat apă în gură când bașcanul a decorat 214 persoane pentru faptul că au măcilărit oameni simpli care nu doreau nimic decât să-și ducă traiul liniștiți în țara lor?De ce nu vede un pericol în colegii săi de la Bălți care vor autonomie? Oare Marșul Unirii este mai periculos decât cele numărate mai sus?

Filat deranjat de Marșul Unirii

Exact aceeași situație, chiar dacă declară că sunt destul de apropiați cu separatistul Șevciuc situația în zonă nu s-a schimbat deloc, cel puțin pentru noi, pentru afacerile lor poate. De ce Filat nu l-a chemat în birou pe Formuzal să dea socoteală pentru declarațiile făcute la Tiraspol. Filat ne vorbește despre progrese în reglementarea problemei transnistrene însă progresul nu se vede, separatiștii vor independență pentru că așa le cere Moscova. Unioniștii nu au ocupat 2 – 3 raioane  și să ceară independență iar rușii prin dobitocii lor manipulabili au făcută, deci cine sunt mai periculoși?

Tot ce nu convine Moscovei este pericol

Limba română, istoria românilor, cetățenia română etc. tot mai des devin subiecte de discuție între noi și cozile de topor. Chiar dacă ne declarăm independenți facem doar ceea ce ne cere Moscova. Au născocit limba, națiune, istorie, moldovenească pentru că termenul român nu convine Moscovei. Lupu vorbește despre divizarea societății fără să amintească ca adevarata divizare în societate au făcută rușii împărțindu-ne în români și moldoveni. Ce-ar fi dacă noi am diviza populația rusofonă din Basarabia în Ruși și Muscali, respective limba rusă și limba muscală. Interesant le-ar conveni acest lucru? Lupu , Filat și restul trebuie să țină cont de cuvintele lui Alexei Mateevici “Da, suntem moldoveni, fii ai vechii Moldove, însă facem parte din marele trup al românismului, așezat prin România, Bucovina și Transilvania. Frații noștri din Bucovina și Transilvania nu se numesc după locurile unde trăiesc, ci-și zic români. Așa trebuie să facem și noi!”

Pe 16 septembrie cu toții la marșul Unirii

Anunțuri