Ieri toată (ne)elita țării a sărbătorit (ne)independența Republicii Moldova față de Rusia,  succesoarea URSS-ului. Toate le înțeleg, dar nu pot înțelege un singur lucru ce legătură are monumentul lui Ștefan cel Mare cu sărbătoarea (ne)independenței, acesta este un subiect aparte, să ne întoarcem puțin în timp și să răsfoim istoria celor 21 de ani de (ne)independență. În 1991 teoretic, teritoriul românesc dintre Prut și Nistru( și puțin peste) s-a declarat un stat independent capabil să-și rezolve singuri problemele, din păcate istoria celor 21 de ani de (ne)independență a dovedit contrariul. În acești 21 de ani am devenit forțat tot mai dependenți de cei care a hotărât soarta acestui ținut românesc numit azi Republica Moldova.

Politicienii țării (ne)independente

Odată cu proclamarea independenței, în sfera politica de la Chișinău au apărut mai multe cozi de topor, KGB-isti infiltrați, ruși deveniți peste noapte moldoveni care s-au infiltrat în mișcările de eliberare pentru a compromite. Moscova care în fiecare an ne felicită cu ziua (ne)independenței a avut grijă ca la conducerea Moldovei să ajungă persoane loiale Moscovei pentru ca țărișoara noastră să nu iasă din sfera de influență a Kremlinului. În așa fel a ajuns Mircea Snegur prezident , chiar dacă poporul, deputații au votat declarația de independență ca un prim pas spre Unire, Mircea Ivanovici declara “Două mandate cât oi şi io preşedinti, pi urmî puteţ sî vă uniţ!” Se vorbește că primul Prezident a Moldovei de peste Prut iar fi spus mamei sale : “Mamă, toate le voi face pentru poporul ista. Un singur lucru să nu-mi cereţi: unirea cu România.” Se pare că Prezidentul nostru, primul de pe listă, nu a făcut nimic pentru această țară. Apoi a urmat Lucinschi, moldovean de la Soroca dar vândut Rusiei care făcea tot pentru a combate Unirea a muncit atât de mult pentru bunăstarea poporului moldav încât cetățenii acestei țări în loc de salariu primeau “caloși și săpun”, în schimb el și-a asigurat viitorul pentru el si pentru strănepoții lui. Poporul murea de foame iar feciorul, actualul deputat PLDM  perdea sute de mii de dolari în cazinourile muscovite, “tata are 3 milioane de prosti, de la toți ia câte un dolar și se fac 3 milioane” cu această frază pe buze pierdea feciorul averea țării. Apoi a venit epoca Voronin și gașca aici s-a furat la drumul mare din țara (ne)independentă. Aici trebuie de specificat și rolul cadavrului politic Iura Ivanovici datorită lui și a celor doi plămâni cu care respiră două culturi s-a dus pe apa sâmbetei crezul Unirii din inimele multor oameni. Acum suntem în epoca celor noi cu rădăcini putrede dar despre ei vorbim altădată . O țară condusă din birourile Kremlinului nu poate fi independentă.

Un război al (ne)independenței

A urmat un război pentru apărarea independenței, doar că cei care luptau pe Nistru cântau “Desteapă-te Române…” și fluturau tricolorul nu bicolorul rușilor transformați peste noapte moldoveni. Dacă pe hârtie Rusia a recunoscut independența Moldovei în realitate a făcut totul pentru ca independența să se transforme în dependență așa a luat naștere în laboratoarele Kremlinului ideea unui război contra românilor din Basarabia pentru a avea motiv ulterior să stea liniștiți cu armata a 14 într-un stat (ne)independent. Încă din 1989, când s-a votat legea limbii de stat, ei au elaborat proiectul de constituire a Republicii Nistrene, întocmit la Râbniţa și așteptau momentul potrivit pentru a trage în românii autohtoni. Cu armata ocupantului în țară nu poți fi independent. Mai multe despre confictul războiul moldo-rus aici și aici.

21 de ani de deznaționalizare

Un stat independent trebuie să se conducă după constituția sa, după legile ei, să învețe istoria adevărată a țării, să vorbească limba pământului. Realitatea este alta, chiar dacă avem constituție noi facem așa cum zic Rușii, chiar dacă avem istorie noi învățăm o istorie impusă de către ocupant unde el devine eliberator, chiar dacă avem o limbă vorbită de milenii întregi nouă ni se impune o altă limbă, o altă cultură străină. În 21 de ani noi nu am respectat nimic din elementele unui stat independent, in această perioadă de (ne)independentă noi am locuit exact ca pe timpul ocupației oficiale. În țara ta ești trimis cu tot cu geantă la București de către cei care au ocupat abuziv locuințele și avuțiile străbunilor noștri, în țară (ne)independentă îți este frică să vorbești limba pământului, în țara ta ești omorât pentru faptul că cânți în limba neamului tău și nu în limba ocupantului, în țară (ne)independentă ești împroșcat cu ouă, pietre, sticle pentru faptul că cei să se facă dreptate neamului tău. Într-o țară independentă minoritățile respectă majoritatea autohtonă, nu-și creează republici când și unde doresc.

Nu există independență

Republica Moldova nu este un stat independent, iar ceea ce s-a sărbătorit ieri este un circ ieftin. Mai sus am adus câteva argumente că teritoriul românesc dintre Prut și Nistru(și peste) nu este un stat independent, deci dragii mei cititori hai să nu ne amăgim noi înșine pe noi, hai să spunem adevărului pe nume, să nu mai ascundem adevărul și realitatea în spatele unor sărbători creeate tot de ocupanți. Această (ne)independență nu s-a obținut cu arma în mână sau pe căi diplomatice, această (ne)independență ni s-a impus iar unii au devenit eroi eliberatori din ghearile comunismului. Votarea independenței a fost un prim pas spre Unire, iar istoria celor 21 de ani ne-a dovedit că de fapt chiar dacă poporul a dorit o țară independentă ocupanții ne-au oferit o țară controlată direct de ei, cu conducători numiți de ei.

Cum văd eu independența

Independența acestei țări eu personal o văd în felul următor: Rusia își retrage armata a 14-a, minoritățile respecta constituția, învață limba, istoria, Rusia ca succesor de drept a URSS achită daune pentru holocaustul contra Românilor și își cere scuze pentru faptul că a ocupat un teritoriu ce nu i-a aparținut, Rusia face tot posibilul și reîntoarce țării ceea ce a donat Ucrainei, Basarabia de Sud șu Bucovina de Nord, după care i se oferă poporului posibilitatea să aleagă în ce direcție să apuce. Dacă se vor întâmpla cele scrise mai sus atunci voi considera Moldova o țară independentă iar pâna atunci pentru mine Moldova este o țară dependentă și în continuare ocupată. Ziua de 27 august este o zi obișnuită.

Anunțuri