Intenţionat sau nu toate structurile statului ignoră evenimentele ce se produc în ţara noastră, atacarea manifestanţilor la Cahul cu pietre şi ouă, un mod barbar de a rezolva o problemă, vandalizarea mai multor monumente ale ocupanţilor, care ulterior s-a dovedit că au fost vandalizate tot de simpatizanţii comuniştilor, dorinţa comuniştilor de a crea o nouă autonomie la Bălţi, etc. Aceste evenimente sunt destul de periculoase doar orbii din fruntea statului le trec cu vederea. Suntem în poziţia unui conflict interetnic între băştinaşi şi oaspeţi, culmea, conflictul este propagat de către oaspeţi pentru a se menţine în continuare pe poziţii favorabile în Moldova.

Toate evenimentele care se produc în ţara noastră au un punct de pornire, atât comuniştii cât şi toată filiera rusofonă care este împărţită în diferite ONG-uri, partide politice, ignoră Constituţia motivând că apără Moldova de forţele “româno-fasciste”, nu aceste forţe (care există doar în mintea lor bolnavă) sunt adevăratul motiv pentru creearea dezordinii la care sau angajat oaspeţii noştri, ci menţinerea influenţei ruseşti şi descreditarea ideii de integrarea în UE.

Cel mai grav lucru este că alături de filiera rusofonă sunt şi unele componente ale AIE. Drept dovadă este izgonirea ministrului educaţiei pentru faptul că a avut curaj să recunoască un adevăr. Ulterior s-a dovedit că noul ministru al educaţiei este o persoană de încredere a lui Dodon. Socialistul-comunist Dodon are influenţă asupra guvernului şi a AIE ceea ce este foarte grav, o componentă a filierei ruse are influenţă asupra AIE, atunci la care integrare în lumea civilizată sperăm?

Consiliul municipal din oraşul Bălţi vrea să organizeze un referendum  pentru extinderea autonomiei locale a municipiului. Această declaraţie se egalează cu un act de trădare de ţară şi separatism. Aceşti infractori ai Republicii Moldova care reprezintă cetăţenii din oraşul Bălţi ar trebui să cadă sub incidenţa art.337 din Codul Penal al RM şi anume: Trădarea de Patrie, adică fapta săvîrşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 20 de ani. Nu am văzut nici o reacţie din partea Preşedintelui Timofti, oare aceşti infractori activitatea cărora cu siguranţă este coordonată cu Rusia nu ar trebui izolaţi ca „gluma” să nu se îngroaşe?

Cu siguranţă nu se va interprinde nimic şi am putea avea marea surpriză ca în următorii ani Filat să zboare pe muntele Athos să se roage împreună cu un aşa numit Preşedinte a Republicii Moldoveneşti din Bălţi. Dacă aşa ceva se întâmpla în Rusia, consilierii respectivi nu aveau timp nici să-şi contacteze avocaţii că deja miroseau oxigen din puşcărie. La noi chiar dacă conducătorii au mentalitate Rusească se vede că la capitolul acţiune stau mult mai prost sau această autonomie este convenabilă cuiva din guvernanţi. Consilierii comunişti au şi un motiv banal, prin autonomie vor apăra cetăţenii de invazia “româno-fascistă”.

Mai nou arborarea drapelului bicolor pe cladirile instituţiilor de stat este legală. Dacă arborarea unui bicolor este legală atunci cine mâne îl va împedica pe primarul X să arboreze pe Primărie un set de lengerie intimă? Avem atâtea neajunsuri în legislaţia noastră schioapă, unde unii se folosesc cu bună ştiinţă de aceste neajunsuri ajungând la momentul când suntem nevoiţi să privim implimentarea ilegalităţilor şi să nu putem interveni.

„Peştele de la cap se strică”, e un proverb popular românesc valabil zilelor noastre. Vom trage la răspundere consilierii, primarii, oamenii simpli care fac jocul comuniştilor, însă nu vom rezolva nimic atâta timp cât adevăraţii autori ai infracţiunilor sunt pe posturi de deputaţi. Dacă erau traşi la răspundere comuniştii pentru ilegalităţile lor din timpul guvernării comuniste acum nu vorbeam de aceste subiecte, dar mână pe mână se spală.

Jocul acesta de-a autonomia este foarte periculos, am putea repeta anii ’90 şi istoria separatismului se va repeat, doar că de data aceasta nu la Tighina în cetatea lui Ştefan cel Mare ci la Bălţi în inima Moldovei. Sperietoarea “româno-fascistii”cu care manipulează lumea comuniştii şi toată filiera rusofilă ar putea să ne coste o ruptură teritorială Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze cât nu-i târziu.

Am condamnat comunismul, am interzis secera şi ciocanul, e timpul să treceţi domnilor guvernanţi la acţiune, scoteţi comunismul din creierul cetăţeanului îndobitocit, distrugeţi toate monumentele care ne amintesc de acest regim odios, atât timp cât vor fi vii aceste monumente va persista frica comunismului in inimele locuitorilor acestui colţ de Românie şi nu în ultimul rând trageţi la răspundere pe cei care dezbină societatea în caz contrar ne vom trezi la periferia Europei cu un buchet de state separatiste temându-se de “româno-fascisti”

 

Anunțuri