Cu ceva timp în urmă vorbeam despre faptul că Episcopul Marchel dorește scaunul mitropolitan din Chișinău. De ceva timp Moldova este bântuită de frica legii antidiscriminare, nu sunt pro lege, dar protestele creștinilor conduși de Marchel au alt scop decât cel real. Marchel dorește să se afirme printre preoți ca la momentul potrivit să se urce pe scaunul mitropolitan susținut de majoritatea preoților din Moldova.

Astăzi la mitingul din fața Parlamentului bine cunoscuta asociație “pro-ortodoxia” l-a invinovățit pe mitropolit de trădare și de promovarea adoptării  legii în sprijinul  homosexualilor. Asociația susținută de Marchel afirmă că va aduce la cunoștină acest lucru Patriarhului rus.  Imediat agenția de știri comunistă GRENADA a publicat un articol intitulat “Comunitatea ortodoxă l-a acuzat pe Mitropolitul Vladimir de trădare şi complicitate în  adoptarea de legi în sprijinul  homosexualității”.  Este bine cunoscută relația dintre Marchel și Voronin. Toate aceste au un singur scop, descreditarea mitropolitului și eventual retragerea lui din scaunul metropolitan.

Însă pe site-ul Mitropoliei a apărut o declarație prin care mitropolitul condamnă adoptarea acestei legi, faptul că mitropolitul este puțin mai deștept decât Marchel l-a făcut să nu iasă în stradă și să facă circ de doi lei în fața presei. Mitropolitul este vânat demult de acest individ, postul de mitropolit e prea dulce, iar Marchel nu va ceda pur și simplu, va lupta pentru scaunul mitropolitan folosindu-se de toate metodele posibile .

Sfârșitul acestei lupte dintre mitropolit și unii pretendenți la scaunul mitropolitan nu se știe cu ce se va sfârși, însă un lucru este sigur, nu se va sfârși în favoarea actualului mitropolit. Ar fi bine dacă mitropolitul ar înțelege acest pericol și ar trece la Patriarhia Română.

Despre lege și Homosesxuali  împărtășesc exact aceiași părere cu Dragoș Galbur!

Anunțuri