Imaginea internationala a lui Ion Antonescu este in general asociata cu Holocaustul si asta datorita propagandei duse de catre anumite grupari de interese externe.

Insa poporul roman trebuie sa isi puna intrebarea , dincolo de crimele infaptuite in vreme de razboi , ce a insemnat maresalul Ion Antonescu pentru istoria acestui neam.

Ne-am propus ca in fiecare seara sa incercam sa publicam timp de o luna articole legate de viata controversata a acestuia.

Ca a fost un geniu al neamului romanesc nu exista nici un dubiu. Ca Ion Antonescu a dorit numai si numai binele poporului roman nu cred ca cineva are vreun dubiu. Ca si-a dedicat  viata pana la sacrificiu acestei tari nimeni nu contesta. Atunci de ce cartile de istorie din scoli evita perioada in care acesta a condus Romania, referindu-se la acea perioada la regele Mihai care nu avea decat rol reprezentativ.

Exista numeroase studii referitoare la contributia lui la cel de-al doilea razboi mondial si la istoria Holocaostului, exista numeroase studii , toate controversate care vorbesc de Ion Antonescu.

Dincolo de latura stintifica a Holocaostului, poporul roman are obligatia de a privi critic prin timpurile de atunci nu prin cele de acum, in acea perioada punandu-se in discutie insasi existenta in continuare a statului roman dar si a neamului romanesc.

Demnitatea lui Antonescu si verticialitatea acestuia au fost fara de cusur cum rar acest popor a intalnit in istoria sa. Acest lucru este laudat si de cei care fac critica pozitiva cat si de cei care fac critica negativa.

Ne punem intrebarea daca Ion Antonescu a fost un erou al neamului romanesc dar un criminal de razboi, tot asa cum si Avram Iancu este pentru romani un erou dar pentru unguri un criminal? Ce atitudine trebuie sa luam noi fata de valorile noastre istorice si daca este cazul sa uitam de ele sau sa le neglijam?

Istoria impune un sistem de valori. Ar fi corect ca Ion Antonescu, cu cele doua laturi ale sale sa fie luat drept un reper pentru neamul romanesc?

Ramane sa analizam in articolele care vor urma acest lucru.

Sursa: http://www.stiri-stiri.ro

Anunțuri