Pe 16 mai 2012, între orele 15:00 – 18:00, Parlamentul României a găzduit o conferință cu tema “200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia. Impactul lui asupra istoriei românilor”. Am avut ocazia să fiu și eu prezent la conferință alături de confrații mei din această luptă care se numește Unirea Moldovei de Est cu țara mamă România. Eugen Popescu, Mircea Druc, Viorel Badea, Cătălin Croitoru, Vitalia Pavlicenco, Anatol Revenco, Mircea Popescu, Nicu Popa, Alexandru Budisteanu, Liviu Petrina, George Simion , Viorel Patrichi, toate aceste personalități optează pentru Unire indiferent de funcție și statut social. Aceasta conferinta, este una dintre primele de acest gen care a avut loc în incinta Parlamentului României și sub patronajul Comisiei Parlamentare pentru Românii de Pretutindeni condusă de Viorel Badea.

Nu locația este atât de importantă, faptul că s-a permis deschis să se vorbească despre Unirea malurilor de Prut în Parlamentul României este un semn bun, gândurile mă duc într-o singură direcție, Unirea e aproape. Referitor la domnul senator Viorel Badea cred că comentariile sunt de prisos, faptele domniei sale vorbesc pentru dânsul, eu pot să adaug că este un bun român care își iubește patria, pentru el ca și pentru toți românii adevărați patria este România întregită. Însă, nu doar dumnealui în calitate de ales al poporului are în suflet durerea teritoriilor răpite.

Deputatul social-democrat din România, Cătălin Croitoru, a declarat că “Nu vom reuși unirea până când nu vom crea o masă critică de români care să susțină acest lucru, vom realiza acest lucru doar atunci când vom striga suficient de tare, când vom pune piciorul în prag. Trebuie să ne impunem dreptul, nu trebuie să așteptăm mila Uniunii Europene. Nu aș fi vrut să iau cuvântul la această dezbatere, pentru că nu aș vrea să îi dăm foc Europei cu ceea ce am în suflet. Dar va trebui să îi dăm foc, pentru că nu trebuie să fim umili, e de datoria noastră să o facem”. Această declarație surprinzătoare  a fost preluată de majoritatea publicaţiilor din ţară.

Nimeni și nimic nu ne va opri, nici UE nici noul URSS, Unirea depinde de noi Românii nu de străini, ei se vor conforma deciziilor noastre. Basarabia este ca un copil care a fost furat de la mama sa și amplasat într-un orfelinat. În 1812 am fost răpiți și duși în orfelinatul Rusia țaristă, după care am revenit acasă în 1918, după care iar am fost răpiți și duși din nou în orfelinatul numit Uniunea Sovietică, de atunci suntem ținuți captivi în acest orfelinat știind că undeva la 200 km este mama care așteaptă cu lacrimi în ochi să vină Basarabia acasă. Basarabia e pe drum, pe drumul Unirii, a rămas puțin și vor dispărea vămile dintre frați precum și puștile îndreptate spre România.

Vreau să mulțumesc domnului Eugen Popescu datorită căruia a fost posibilă organizarea acestei conferințe, de asemenea vreau să mulțumesc partenerilor acestu eveniment, Consiliul Unirii, Acțiunea 2012, Consiliul Român-American si  Consiliul Național al Reîntregirii.

Unirea ne va face mai puternici și mai verticali!

 

 

 

Anunțuri