Vladimir Putin și politica sa în următorii 12 ani privind Basarabia

Nu m-ar deranja deloc realegerea lui Putin  în fruntea Rusiei dacă cel din urmă n-ar avea planuri mărețe de viitor pentru Moldova de Est pe care încă o țin sub ocupație. Revenirea lui Putin la Kremlin va afecta negativ politica mondială, este cunoscută pofta liderului rus de extindere teritorială și de formare a noului URSS ceea ce contravine planurilor forțelor NATO. Să riposteze nu pot pentru că totuși trebuie să recunoaștem, Rusia este o putere. Cu siguranță Basarabia face parte din planul de reconstituire a noului URSS. Putin va face tot posibilul să obțină controlul asupra unor partide de la Chișinău și sub diferite forme să-i oblige să adopte o politică pro-Euroasia.

Dezbină și cucerește

Certurile din AIE și concurența între Filat și Plohatniuc nu face altceva decât să de-a apă la moară rușilor. După 2009 Rusia a pierdut controlul asupra Chișinăului și cum nu-i deprinsă să piardă ceva, Kremlinul va face tot posibilul să-și recapete controlul. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă unul din partidele din AIE își îndreaptă viziunile spre Euroasia. Cine va cădea în capcanele Kremlinului???Filat s-au Plohatniuc!

Niciodată nu amestecați sentimentele cu afacerile sau politica.

Mass-media basarabeană a trecut cu vederea offlin-ul blogerilor cu Vlad Plohatniuc, mai exact a trecut cu vederea (întâmplător sau…) unele declarații făcute de către omul de afaceri devenit peste noapte politician. Este cunoscut pentru toată lumea că cea mai profitabilă afacere este  guvernare, ai toate pârghiile de a conduce… în direcția favorabilă ție, afacerile. Plohatniuc a înțeles că poate să-și mărească conturile rapid și fără să dea de banuială nimănui fiind în fruntea unui partid, ceea ce a și făcut, a investit într-o nouă afacere – Partidul Democrat. La offline el a declarat că ”niciodată nu amestecați sentimentele cu afacerile sau politica.” O declarație care are multe semne de întrebare. Conducerea PD-ului a început să reseteze partidul și își îndreaptă ținta spre electoratul lui Voronin, adică rusofil. Știm cu toții că electoratul rusofil poate fi cumpărat doar cu promisiuni radicale de stânga cum ar fi aderarea la Euroasia, ofializarea limbii ruse ca limbă de stat, interzicerea Unioniștilor, schimbarea denumirii istoriei, etc. Cu influența pe care o are Plohatniuc în Moldova are șanse mari să devină în următorii ani un partid puternic de stânga care ne va duce spre perzanie. Acuma mă întreb eu retoric ce va face Plohatniuc va merge spre Europa ghidat de sentimentele sale patriotice sau va merge spre Euroasia unde va avea mari posibilități de dezvoltare a afacerilor? Răspunsul acestei întrebări se poate de găsit lesne în declarațiile sale. La toate aceste se mai adaugă și declarațiile deloc neîntâmplătoare ale lui Marian Lupu precum că Moldova nu are șanse să beneficieze de regimul liberalizat de vize.

Putin lăudat de noul ministru de Externe al României

Declarație șoc venită din partea noului ministru de Externe al României. Domnia sa declară că „Putin e un om foarte competent. Ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie la fel de competenți”. Andrei Marga a mai adăugat că este un bun prieten cu președintele rus și intenționează să intensifice colaborarea cu Federația Rusă, atâta timp cât va fi la conducerea Ministerului de Externe. O colaborare între state este benefică dacă din partea unei părți nu se fac cedări în favoarea celeilate. În cazul nostru este problema Basarabiei, să profite oare ministrul Român de externe de prietenia lui cu Putin și să condamne pactul Ribbentrop-Molotov și consecințele lui sau să fie invers să profite Putin de prietenia lor și să-și revendice drepturile imperialiste asupra Basarabiei.

Migranţii trebuie să cunoască limba şi istoria rusă, dacă vor să muncească în Rusia

Unul dintre primele decrete semnate de noul preşedinte al Rusiei, se referă la introducerea unui examen obligatoriu la limba şi istoria Rusiei pentru străinii ce vor să lucreze în Rusia. Știm cu toții că majoritatea străinilor care muncesc în Rusia sunt cetățeni ai statelor CSI. La ce bun le trebuie muncitorilor din domeniul construcțiilor să învețe istoria Rusiei? Pai, altfel cum să le explici cât de bine va fi în noul URSS. Învățându-i istorie automat le vor fi introduse în creier doze mari de patriotism rusesc care vor avea consecințe grave asupra independenței statelor din care provin. În cazul nostru cred că cunoaște-ți foarte bine ce înseamnă să ai cetățeni din această categorie, Transnistria, Găgăuzia, Bălți, Edineț. Este foarte probabil ca Rusia în următorii ani să aloce fonduri mari pentru oferirea burselor de învățământ după modelul României, atragând un important număr de tineri și formând lideri tineri.

Negocierile sunt în toi

Putin a revenit la Kremlin pentru următorii 12 ani, doar o revoluție poate să-l îndepărteze de la Kremlin, ceea ce e puțin probabil, orice intenție de protest este înăbușită. Părerea mea este că deja se discută la nivel înalt despre preluarea controlului asupra politicii din Chișinău. Până la următoarele alegeri nu cred că ne putem aștepta la o schimbare pe arena politică. Lucrurile vor fi lăsate să meargă așa cum sunt. Integrarea Europeană nu este un lingou de aur adus pe talger așa cum consideră unii. Mulți cetățeni se dezamăgesc, din lipsă de informație, de procesul de integrare. Integrarea în UE presupune și adoptarea unui set de legi care să ofere cetățenilor un mod de trai sănătos și normal, unii însă interpretează greșit unele lucruri. Toate aceste lucruri sunt în favoarea Kremlinului, prin structurile sale de la Chișinău dezinformează, ducând în eroare cetățenii care mânați de problemele cotidiene nu prea dau mare interes cititului.

Cheia succesului este în România

Unica soluție favorabilă este integrarea în UE, ceea ce la moment este dificil, însă Unirea presupune integrare automată în UE. Dacă la nivel înalt se duc negocieri cu PD-ul în primul rând are de pierdut Filat. Premierul trebuie să mai lase puțin din ambițiile lui și să mai facă unele cedări calculate. Primul lucru pe care trebuie să-l facă este implimentarea mai multor proiecte comune cu România, conectarea la gazul românesc până la următoarele alegeri, așa scăpăm de influența rusească, încetarea terorizării Unioniștilor. Unioniștii au un rol decesiv în viitorul comun al ambelor state Românești, deci prezența lor în Parlament este necesară.  Condamnarea comunismului, interzicerea simbolurilor ocupanților, dărâmarea monumentelor soviticilor este mai mult ca necesară. Filat trebuie să aibă o pozitie mai dură față de mitropolia ocupantă a lui Vladimir, el chiar nu este conștient că Kremlinul îl joacă pe degete prin intermediul bisericii, stricândui imaginea cu legea antidiscriminare. Avem două căi ori ne Unim cu țara și revenim la normalitate ori ne dăm pe mânile rușilor binevol. Un lucru este sigur cheia este la București, trebuie ștearsă de praf și pusă în funcțiune!

 

Anunțuri

Un gând despre “Vladimir Putin și politica sa în următorii 12 ani privind Basarabia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s