După ce am făcut mari “reforme” în justiție, economie a venit timpul să facem reforme și în ceea ce privește simbolurile statale, cu această idee vine seful “mega-partidului” Socialiștilor din Moldova care conform sondajului realizat de GeoPol va acumula nici mai mult, nici mai puțin de 1,5% dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Acest cocoș umflat în pene care se consideră un mare politician care conduce un mare partid nu ratează nici o ocazie să lovească în basarabeni. După ce s-a împiedicat de istoria românilor a venit și rândul tricolorului. La tricolor și steagul roșu-albastru ne vom întoarce puțin mai târziu, acum să vedem cine și cum încalcă constituția.

Potrivit lui Igor Dodon, ONG-urile care propagă Unirea Republicii Moldova cu România încalcă, Constituţia Republicii Moldova, care prevede expres că „Partidele şi alte organizaţii social- politice care  prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituţionale”. Acum desigur vine fireasca întrebare : dar ONG-urile și partidele care propagă Unirea cu Rusia sau cum zic ei integrarea în Euroasia nu este o încălcare a constituției?

Conform art. 12 alin. 2 Drapelul de Stat al Republicii Moldova este tricolor: culorile sînt dispuse vertical, în ordinea următoare, începînd de la lance: albastru, galben, roșu. În centru, pe fîșia de culoare galbenă, este imprimată Stema de Stat a Republicii Moldova. Faptul că acest individ care ne vorbește de încălcarea constituției nu pierde nici o ocazie să se afișeze în public cu steagul roșu-albastru nu este o încălcare gravă a constituției?

Aceste mișcări din ultima vreme a așa zișilor „moldoveni” patrioți ai Rusiei încalcă cu nerușinare constituția, ba chiar mai mult, atentează la suveranitatea statului Republica Moldova, pe care îl “iubesc” atât de mult dar l-au furat și sărăcit timp de opt ani de zile. Dacă nu vor fi opriți la timp riscăm să ne trezim fară tricolor și cu limba rusă în loc de limba română.

Este interesant un lucru, electoratul de stânga este nostalgic după acest steag roșu-albastru iar partidele pro-rusești se bat în declarații care poate să contribuie mai mult pentru adoptarea lui, dar defapt toți au un scop, atragerea electoratului, nu dragostea față de Stefan Cel Mare și Moldova este în acest joc murdar ci atragerea electoratului îndobitocit. Cu acest steag comuniștii își marchează teritoriul, unde sunt comuniști vedem și un steag roșu-albastru. Acest steag este un nou slogan pentru campanile elecorale ce vor urma, toată filiera pro-rusă va merge cu acest steag în campanile electorale încercând cumva să mai mintă lumea. Datorită comuniștilor, și când zic comuniști mă refer și la Dodon și la alții de teapa lui, oamenii acestei țărișoare o duc atât de bine încât jumătate din ei au plecat peste hotare, lăsând copii pe drumuri, iată unde este dragostea de popor propagată de ei, în buzunarul cetățeanului.

Un lucru nu-mi este clar, de ce încă aceste steaguri care sunt ilegale mai flutură pe clădirile consiliilor rationale, ce face poliția, procuratura, a da am uitat se ocupa de crime, furturi, violuri, pe care nu le descoperă. Îndemnul comuniștilor la nesupunere civică oare nu miroase a uzurpare de putere, oare comuniștii prin aceste acțiuni nu doresc cu orice scop să revină la putere și să se mențină ilegal, apelând la diferite ilegalități de genul steagului? Astfel, conform art. 2 alin.2 din Constituţia Republicii Moldova (”Suveranitatea şi puterea de stat”), ”Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formaţiune obştească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului.

Toate aceste acțiuni ale filierei pro-ruse nu face nimic altceva decât a crea ură în popor, defapt acest lucru îl fac de 20 de ani. Ei își doresc  instabilitate în popor, ei își doresc ca băștinașii mânați de sărăcie să emigreze și să rămână ei majoritări după care să conducă această țărisoară după bunul lor plac, ei nu doresc altceva decât să se îmbogățească pe spatele poporului, iar unii pun botul la prostiile lor, neînțelegând ce înseamnă asta. Sper că măcar acuma organele competente își vor face bine treaba, cu atât mai mult că aceste mișcări nu atentează doar la suveranitatea Republicii Moldova și a viitorului ei, ci și la partidele aflate acuma la guvernare. Eu un lucru știu de-alde Dodon au mai fost, drept exemplu este Stepaniuc și unde a ajuns Stepaniuc cu ideiile lui moldoveniste? Timpul vostru a trecut, ideile voastre Staliniste nu mai sunt valabile, cetățenii gândesc altfel, deci nici de această dată nu veți izbuti, vă așteaptă cu mare drag Stepaniuc, Roșca, Țurcan în urna politică să le țineți companie.

Anunțuri