Astăzi a avut loc Marșul Unirii în cea de-a doua capitală Românească, Chișinău. S-au strâns oameni din toate colțurile României pentru a se prinde în hora Unirii, așa cum au făcut-o străbunii noștri cu 94 de ani în urmă. Când se adună oamenii la un asemenea eveniment nu mai există culoare politică, interese de partid, nu există nimic altceva decât dorința Unirii Basarabiei cu România, ideal  ce îl purtăm în suflet ca pe o icoană. Acest eveniment destul de important pentru neamul nostru românesc a scos la iveală și mulți falși actori ai politicii moldovenești, Ghimpu, Chirtoacă și toată banda de politicieni școlită în România. Înțeleg, PL nu este în relații bune cu PNL, dar Marșul Unirii nu este a PNL-ului și nici a doamnei Pavlicenco, nimeni nu putea să-l împedice pe Dorin Chirtoacă să-și prindă o panglică tricolor așa cum și-a prins panglica sf. Gheorghe și să iasă împreună cu toți Românii la acest eveniment, lașitatea și falsitatea este caracteristică neamului nostru. Atunci revenim din nou la întrebarea noastră retorică: de ce doar în campaniile electorale suntem mai aproape de idealul nostru sfânt de a fi alături de frații noștri români?

S-a știut din start că vor fi provocări, nu se putea de luat atitudine ca nici un provocator să nu se apropie de manifestanți? Oare nu se știe cine sunt slugele Kremlinului în Basarabia? Oare poliția noastră nu putea să nu le ofere ocazia Patrioților Moscovei, pardon Moldovei să nu aibă acces în perimetru unde se desfășura marșul? Sau poate s-a dorit o baie de sânge ca televiziunile noastre să aibă motiv să arate cât de “periculoși ” sunt Unioniștii? Dacă doriți răspunsul la toate aceste întrebări gândiți-vă la 7 aprilie 2009 și ve-ți avea același răspuns.

Din reportajele video se observă cum câțiva tineri cu flaguri roșii se năvălesc ca niște sălbatici peste un cordon de oameni care merg spre PMAN. De această dată provocatorii sunt tineri cu putere destulă nu ca la Bălți. Val Butnaru pe blogul său de pe Union.md declară că erau în număr de 30-40 de băieți tineri bine pregătiți. Dacă organele de drept se vor uita bine pe pozele de azi și pe pozele de la 7 aprilie 2009 vor descoperi aceleași persoane. Probabil că în Moldova există o unitate secretă unde sunt antrenați acești tinerei pentru  eventuale provocări. Poliția nu face nimic pentru că celor de sus le convine această situație, altfel cum ar motiva de ce nu se pune problema Unirii. Acești indivizi sunt înrolați de către banda KGB-iștilor Nicu Pascaru, Partidul Patrioții Mo(scovei)ldovei care la indicațiile Kremlinului purced la asemenea provocări încercând să demonstreze lumii întregi cât de periculoasă este Unirea, România, românii, e o prelungire a sistemului sovietic, de spălare de creier, presa aservită lor au grijă să fie convingători. Iar politicienilor noștri această spălare de creier le este la îndemână.

Dacă pentru noi oamenii simpli Unirea este un ideal, pentru guvernanți Unirea este un coșmar. Dacă mâine se Unește Basarabia cu România automat se pierde postul de Prim-Ministru, Președinte de Parlament, Primar General, Procuror General etc. Credeți că persoanele care ajung în aceste funcții vor să plece de acolo doar pentru a repara istoria? Nu vor, iar nouă ni-se îmbibă capul cu promisiuni deșarte că Unirea se va face în cadrul UE, unde nici acolo nu vom ajunge dacă luăm în considerație amenințările rușilor din ultima perioadă.

Am impresia că în această țărișoară mică totul este bine regizat de un regizor cu experiență iar noi suntem doar niște actori amărâți care preocupați de problemele zilnice nici nu urmărim imaginile în care suntem incluși. M-am uitat pe lista persoanelor care au aderat la Consiliul Unirii, nu am găsit numele nici unei persoane publice care cel puțin credeam că sunt Unioniști atunci ce să mai vorbesc de activitatea lor zilnică. Toți sunt pro-Unire, dar când ajung sus uită de tot, banul e mai important decât orice ideal, cât de mârșav este omul…

Asemenea provocări au fost, sunt și vor fi. Guvernarea indiferent care ar fi ea, se teme de o eventuală Unire. Unirea Basarabiei cu România ar însemna sfârșitul vieții dulci a guvernanților duse pe spatele poporului flămând, nu vor mai organiza petreceri din bani publici cheltuind sute de mii de lei, cine automat s-ar refuza de acest lux? Aici este marea problemă a tărăgănării Unirii Basarabiei cu țara mamă. Toți care ajung la guvernare cu promisiuni Unioniste uită repede ce au promis, să facă alții Unirea eu să mă bucur de luxul pe care soarta mi l-a dat.

La acest eveniment au participat băieții de la Acțiunea 2012, membrii Consiliului Unirii, Partidul Național Liberal, cetățeni simpli care au în inima lor iubirea de Patrie. Vă felicit pe toți pentru această acțiune care este foarte importantă, guvernarea trebuie să se gândească că azi în stradă au ieșit aproximativ trei mii de adevărați Români, aceștia sunt doar o mică parte care au ajuns la Marșul Unirii, sunt de zece ori mai mulți români care nu au ajuns astăzi din motivate pricini.


Anunțuri