Pare incredibil, dar e adevărat. Acest jurnalist, Ernest Vardanean, a slujit cu bună credință forțelor separatiste din Transnistria, este un venetic ca și o bună parte din populația acestei regiuni. Din datele biografice aflăm că individul s-a născut în 1980 în oraşul de Gyumri din Armenia, familia sa s-a mutat in Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, după cutremurul din 1988. Vardanean a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universitații de Stat din Moldova. El este unul dintre fondatorii organizației “Uniunea Armenilor din Transnistria” şi este  membru al consiliului de administraţie al organizaţiei. Deci, într-un cuvânt o persoana care a venit pe pământul nostru călare pe tanc și ne dictează cum să trăim noi Românii Basarabeni.

Arestul lui nu a fost întâmplător

Se pare că acest individ care a slujit forțelor separatiste de la Tiraspol nu a fost arestat și învinuit cu adevărat, e posibil să fi fost un joc KGB-ist bine regizat și anume: Transnistria este teoretic teritoriul Moldovei, locuitorii acestui teritoriu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, teoretic, arestarea lui desigur că a stârnit multă zarvă printre conducerea Moldovei. Se pare că acest scenariu de doi lei a fost in felul următor, Vardanean a fost arestat, toată opinia publică își vor îndrepta privirile spre el, va fi o victimă a regimului de la Tiraspol, toată lumea îi vor plânge de milă. După eliberare va crește în sondaje, oamenii vor crede ce va declara el.

Scopul

La Chișinău după 7 aprilie 2009 a venit o conducere democrată, cel puțin așa arăta atunci, rușii idee nu aveau ce se va întâmpla mai departe, Transnistrenilor le era frică de venirea noii conduceri, și-au pus la cale acest arest, după care să fie eliberat și infiltrat în Chișinău să vorbească ceea ce spune Tiraspolul. Lucru dovedit și de cuvintele spuse de el după eliberare, la îndrebarea “Aveţi un mesaj pentru Igor Smirnov?” adresată de Anastasia Nani de la adevărul.md, Vardanean a răspuns “Sigur, vreau să îi spun mulţumesc! Nu m-am aşteptat la un cadou ca acesta. Este un cadou colosal. M-am întors în familie, la copii. Este foarte important pentru mine. Nu pot să mă gândesc la nimic altceva decât la familie. De asta îi sunt foarte recunoscător.” Ilie Ilașcu când a fost întrebat dacă dorește să depună o cerere de grațiere către liderul separatist  Smirnov el a răspuns „niciodată”, se simte difirența?

Rezultatul

Iată și rezulatul, omul Rușilor a ieșit la atac, criticând dur ședința comună a două state Românești independente. Critica e bună dacă e însoțită de argumente nu de minciuni ca în acest caz. Pentru a-şi justifica ostilitatea faţă de şedinţa comună de guvern, Ernest Vardanean, recurge la minciuni dintre cele mai grosolane. Fără să roşească, afirmă, că întâlnirea de la Iaşi este o invenţie extravagantă. Că şedinţele comune de guvern ar fi o anormaliate şi nu se practică nici măcar în ţările Uniunii Europene. Pe când de la 2003 încoace, de exemplu, au avut loc mai multe  şedinţe comune ale guvernelor Germaniei şi Franţei, Bulgariei și Greciei. Lui Vardanean toată Moldova i-a luat apărarea iar el vrea să dea la “bot” celor care au scris si au adus la cunoștință opiniei publice despre necazul lui. Să plece în Armenia să dea la “bot” conaționalilor lui, avem destui agenți ai KGB-ului infiltrați la Chișinău, nu avem nevoie și de el.

Anunțuri