Pe 16 martie cel mai probabil  va fi ales Președintele țării, într-un final vom avea și noi un președinte de țară. În mod normal, Marian Lupu, ar trebui să cedeze funcția de președinte a Parlamentului colegului său de Alianță, Mihai Ghimpu, conform acordului de constituire a alianței, această funcție aparține PL-ului. Dar se pare că omul cu “principii și valori” nu vrea să cedeze funcția de președinte, îl înțeleg pe Marian Lupu bine, dacă cedează această funcție va rămâne în umbră și incet dar sigur va dispărea de pe arena politică, însă ar fi corect ca funcția de Prim-vicepreședinte a Parlamentului să-i revină lui Mihai Ghimpu, dar este o problemă, Plohatniuc nu vrea să cedeze funcția. Mihai Ghimpu iar cedează in defavoarea sa și a partidului, cel care este sortit pieirii este PL-ul, deoarece el va rămâne în umbră.

Partidul Liberal a făcut o mare greșeală când s-a constiuit AIE 2 a cedat funcția de Președinte a Parlamentului lui Marian Lupu. Această cedare din partea PL-ului a fost un test, colegii din alianță au dorit să vadă dacă PL-ul e slab și va ceda, după câte s-a dovedit a fost slab și a cedat până în prezent tot. Frica PL-ului a fost că va fi învinovățit de electorat că dorește funcții fără să se gândească că electoratul i-a votat ca să-l vadă în funcția de Președinte a Parlamentului pe Mihai Ghimpu. Acuma i se propune lui Mihai Ghimpu funcția de vicepreședinte care de drept este a comuniștilor. Ghimpu în această funcție va semăna cu Iurie Roșca. Partidul Liberal a fost votat în mare parte de cei care s-au dezamăgit în PPCD, acest electorat a rămas din nou dezamăgit, liderul lor a mers pe mâna comuniștilor, chiar dacă acuma sunt democrați sau socialiști.

După ce a cedat funcția de Președinte a Parlamentului Mihai Ghimpu trebuia să condiționeze ca funcția de Președinte a țării să revină Partidului Liberal și să găsească un candidat de compromis cum ar fi Ilie Ilașcu. Acest erou al neamului întrunește toate calitățile pentru a devein Președinte, avea să fie votat și de grupul Dodon. Un lucru este clar aceste cedări pe care le-a făcut PL-ul sunt în defavoarea lor și vor avea urmări grave.

Anunțuri