Indiferent că trăim la o distanță mare de Rusia, indiferent dacă nu avem nici un hotar cu Rusia, noi oricum suntem considerați parte a Rusiei mari, visul lui Putin. El și-a adus în funcții-cheie persoane loiale  care împărtășesc cu el aceeași teorie – noul URSS. Proaspătul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că prioritatea absolută a politicii externe ruse vor fi țările CSI. „Însă nu vom uita de celelalte ţări”, a mai adăugat oficialul rus. Ce se ascunde sub aceste declarații?

Primul lucru pe care-l va face Putin este atragerea cu orice preț a Ucrainei în Uniunea Euroasiatică. El are nevoie ca toate țările CSI să facă parte din noul imperiu. Nu o singură dată patriarhul Rusiei a declarat ca suntem parte a sfintei Rusii, declarațiile Patriarhului și a altora ca el a fost o pregatire psihologică pentru noi. Nu în zadar la Chișinău e haos, cineva are nevoie de acest haos, nu în zadar organizatorul evenimentelor din aprilie 2009 a fost Baghirov cel care în campania electorală l-a susținut pe Putin. Chișinăul știe acest lucru, la doar câteva ore după ce Putin a devenit oficial Președinte mancurții de la Chișinău se înghesuiau la trimis scrisori de loialitate, fiecare scria cuvinte mai frumoase decât altul să arate mai bine în fața țarului Vladimir. Politica externă a rușilor nu va fi alta decăt formarea noului URSS.

Desigur, că nu doar țările CSI sunt vizate, sunt vizate și țările Baltice Letonia, Estonia, Lituania. Putin își dorește un imperiu puternic, să nu credeți că referendumul din Letonia  privind  oficializarea limbii ruse a venit din dorința rușilor care trăiesc în Letonia. Acolo au lucrat serviciile secrete pentru acest referendum, rușii au dorit să vadă care este starea de spirit în țările Baltice și dacă sunt pregătiți pentru o nouă lovitură. Provocări vor fi mai acolo.

Situația Basarabiei este mai complicată, dacă mâine se desfășoară un referendum, unde vom fi întrebați ce dorim Europa sau Euroasia lui Putin peste 60% vor alege pe cea din urmă, să nu uităm separatismul transnistrenilor și găgăuzilor. Dacă nu se va mișca repede riscăm să ne integrăm în Euroasia lui Putin chiar dacă președinte va fi unul ca Ghimpu. Sper ca ceea ce s-a discutat la Iași să fie și implimentat în timpul cuvenit, altfel vom fi victimele celor care ne strigă „Geantă, Gară, București”, ei vor decide viitorul țării noastre.

Anunțuri