AIE este amenintata direct de catre cel care isi doreste cu orice pret sa aiba doua functii importante in stat. Liderul PLDM probabil nu s-a gandit niciodata ca va veni ziua cand partidul verde din Moldova va avea si Prim-ministru si Presedinte, dar cum in Moldova tot e posibil…

Vlad Filat a amenintat direct PL-ul si indirect PD-ul ca daca se refuză candidata Veronica Bacalu, PLDM nu va mai participa la desemnarea candidatului. Aici au si dorit sa ajunga Vlad Filat si Igor Dodon, sa constranga PL-ul din toate unghiurile, ori accepta candidatul necunoscut de nimeni ori mergem in campania electorala unde PL-ul va trebui atacat si invinovatit pentru declansarea alegerilor anticipate. Ei sunt siguri ca PL-ul nu o va accepta pe Veronica Bacalu fara a obtine garantii ca va promova politica AIE. Ghimpu crede ca politica AIE este pro-europeana dar se insala amarnic. Teoretic, Igor Dodon, face parte din AIE  si stim ce politica duce el, Marian Lupu si-a aratat coltii de lup ascunsi sub blanita de oita cand a declarat ca va combate Consiliul Unirii si nu doar, multiplele vizite efectuate la Moscova tot ne demonstreaza orientarea sa politica, Vlad Filat e cu picioarele in doua luntre si cu Moscova si cu Bruxelles, Mihai Ghimpu nu este agreat de Moscova si nu poate fi invinovatit ca face jocul Kremlinului.

Planul va fi urmatorul: Veronica Bacalu nu va fi acceptata de PL, Filat va iesi din joc si va lasa sa fie propus un candidat din partea PL si PD, orice candidat propus de cei din urma va fi refuzat de Vlad Filat prin gura lui Igor Dodon si se va ajunge la ziua cand Marian Lupu va dizolva parlamentul, atunci planul Moscovei va fi pe drumul cel drept si anume de a aduce la puterea in Moldova forte credincioase lui Putin, proaspat presedinte.

De ce nu este propus pentru functia de presedinte Ilie Ilascu? Are o cariera politica destul de bogata,a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în două Legislaturi (1994-1998) și (1998-2000), senator în Parlamentul României (2000-2004) și (2004-2008). În perioada 2001-2008 a fost membru titular al Adunarii Parlamentare al Consiliului Europei din partea delegației României, unde se mai pune si noua ani de puscarie pentru ca a luptat pentru tara. E un candidat perfect care este cunoscut de toata lumea, este erou national, intruneste toate conditiile, va fi acceptat de PL, logic ar trebui sa fie acceptat si de gupul Dodon deoarece a luptat pentru reintregirea tarii. Nu intruneste o singura conditie, nu este loial Moscovei si lui Putin. Dar daca sunt fideli tarii in care traiesc vor vota un presedinte pentru tara nu pentru Moscova. Candidatura lui Ilie Ilascu ar trebui sa fie un test pentru politicienii nostri atunci se va vedea care sunt patriotii tarii si care sunt cainii Moscovei.

Anunțuri