“Doi metri de bulbuci” va combate ideea Unirii Basarabiei cu România

      

Am stiut din tot timpul că Marian Lupu este o mizerie care din întâmplare a ajuns la guvernare, de fapt toate mizeriile din Moldova au ajuns politicieni datorită lui Voronin şi Lucinschi, doi mari “patrioţi”. Vasile Tarlev, Marian Lupu, Zina Greceanîi, Igor Dodon, Iurii Muntean, Vlad Filat, etc. Această listă poate continua, sunt destui care ajung din întâmplare pe scaune confortabile. Ajung la guvernare doar că sunt ca nişte câini credincioşi stăpânilor lor, oamenii deştepţi constrânşi de situaţie pleacă peste hotare, acolo sunt apreciaţi la justa valoare, exact acelaşi lucru se întâmplă şi în România, încă o dovadă că suntem fraţi.

Dar să ne întoarcem la subiectul nostru, Maria Lupu, cea mai interesantă stire pe care am auzit-o astăzi este faptul că această mizerie promovată de Voronin, care trăieşte din banii noştri, ne declară nouă românilor că el “doi metri de bulbuci” va combate ideea Unirii Basarabiei cu România. Cine se crede acest Lupu că are dreptul să ne dicteze nouă românilor unde şi cum să trăim? Tot acest “bulbuc” declară că Moldova nu este un proiect temporal  şi că nu va susţine ideea Unirii nici în calitate de preşedinte PD, nici în cel de președinte al Parlamentului, nici în cel de președinte interimar al statului și nici măcar în cel de cetățean. Ba, mai mult, va folosi statutul lui pentru a combate această idée de Unire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Dar nu-şi pune întrebarea cine i-a oferit lui aceste calităţi de care el se va folosi să ne dezbine pe noi ca popor, oare nu noi românii din Basarabia? Fie ei şi rătăciţi cu creierii spălaţi de apele comunişmului şi mai târziu a statalismului.

Unirea nu este o idée domnule bulbuc, Unirea este o necesitate, Unirea este îndreptarea istoriei poporului care îţi oferă bucăţica de pâine zi de zi, Unirea este viitorul copiilor noştri, Unirea este tot. Marian  Lupu are doar de pierdut din aceste declaraţii, vorba aia, “dacă taceai filosof rămâneai”. El crede că prin aceste declaraţii va atrage votanţii comuniştilor şi a stataliştilor, doar că nu ia în calcul un detaliu : comuniştii sunt votaţi de bătrâni în mare parte, lucru demonstrat prin numărul de cetăţeni ieşiţi la proteste, că doar n-o să vină mătuşa Ioana de la Rezina să-l susţină pe Voronin, iar stataliştii o să voteze cu Partidul Patrioţii Moldovei, Partidul Socialist, Klimenco, etc. Faptul că are 9 % din electorat nu i se datorează lui Lupu ci banilor veniţi de la Plohatniuc, oamenii au fost cumpăraţi cu cartofi, orez,  sare, ulei, piper negru, piper roşu, seminţe de morcov etc.

Unirea se va face fără doi metri de bulbuci, unirea se va face din dorinţa de a deveni la normalitate. Marian Lupu nu reprezintă acest popor, nimeni nu-i va cere părerea când noi românii din Basarabia vom reveni acasă în ţara noastră – România.

Mulţumesc tovarăşe Voronin că ne-ai scăpat de un aşa preşedinte!

P.S. Lupu culoarea politică îşi schimbă iar năravul ba!

 

Anunțuri

11 gânduri despre ““Doi metri de bulbuci” va combate ideea Unirii Basarabiei cu România

 1. Dar daca sa discutam la subiect:
  1. Intii de toate sa achiti impozitele in RM dupa care sa ceri ceva de la acest stat.
  2. Drogati al de tine sunt in minoritate, aveti salariu de la serviciile speciale romane pentru a scrie asemenea articole de doi bani.
  3. Mai citeste istorie, mai informeaza-te ca esti prost ca noaptea.
  4. Stefan cel Mare a fost MOLDOVEAN si punctul, daca gasesti in istoriografie o mentiune despre marele voievod precum ar fi roman, ai premiul Nobel.

  1. ‎Tinerii Democraţi , inteleg ca va fost atacat sefu dar nu-i bine sa ma atacati asa cum ati facut mai sus, nu ma supar, asta este fata PD-ului, doar atata stiti sa faceti, pentru banii lui Plohatniuc sunteti gata sa va vinedeti si mamele. Referitor la familia mea, dupa ocuparea Basarabiei de catre Rusi e posibil ca familia mea sa fi fost modificata, poate strabunii mei su fost Moise sau Moisei.

   Referitor la istorie, pentru cunostintele pe care le posedati in istorie, nu v-as oferi nici clisma de aur pe care a primit-o Victor Gurau. Daca aveti dovezi ca ma droghez demonstrati, nu de alta dar as putea sa va dau si in judecata. Daca eram prost ca noaptea aveam sa fiu membru PD, dar spre bucuria mea nu sunt membru PD, deci…
   Imi pare rau pentru voi si pentru profesorii care va invatat istorie, care v-au invatat si respectiv care stiu istorie doar ca Stefan cel Mare a fost Moldovean si atat, pacat de voi si de societatea pe care o poluati.

   Putina istorie de care voi habar nu aveti:

   1. Karl Marx: «Administratia ruseasca din toate judetele Basarabiei a ordonat sa fie arse orasele si satele in momentul apropierii inamicului. Acest ordin este cu atat mai ridicol, cu cat, dupa cum rusii inteleg prea bine, românii basarabeni nu vor regreta plecarea lor mai mult decat românii din Valahia si Moldova…» (opere, ed. II, vol. 10, Moscova, 1958, p.495). «Taranul român din basarabia nutreste pentru «muscal» numai ura» (K. Marx: Insemnari despre români, Bucuresti, 1964, p.167).

   2. Friedrich Engels: «Finlanda este finlandeza si suedeza, Basarabia – româneasca, iar Polonia Congresului – poloneza (…). Aici nici nu poate fi vorba de unirea unor neamuri inrudite, care poarta numele de rus, aici avem de a face pur si simplu cu o cucerire prin forta a unor teritorii straine, pur si simplu cu un jaf». (Opere, ed. v.22, Moscova, 1962, p.30-31).

   3. F.A. Bronchaus, J.A. Efron: «Grupul romanic este reprezentat de români (cca. 9.000.000) in Gubernia Basarabia (judetele Balti, Soroca, Chisinau, Orhei) si in judetele nistrene (Herson); aceasta populatie isi apara cu insistenta limba si chiar a românizat o parte din populatia ucraineana» (Dictionar enciclopedic, Sankt Petersburg, 1899).

   4. L.S. Berg: «Moldovenii sunt românii care populeaza Moldova, Basarabia si o parte din guberniile Podolia si Herson; acestia populeaza in proportie nu prea mare si gubernia Ekaterinoslav» (Basarabia. Tara, populatia, economia. Petersburg, 1918).

   5. N. Durnovo: «… toate scolile organizate in Basarabia au scopul de a transforma românii basarabeni in velicorosi, ceea ce nu reuseste…» (Peterburgskie vedomosti, 27 mai (9 iunie) 1912).

   6. V. I. Lenin: «Basarabia este pamant românesc» (V. I. Lenin, lucrarea «dreptul natiilor la autodeterminare»).

   7. Alexei Mateevici: «Mai inainte de toate sa stiti ca (…) fara unire nu vom putea dobandi nimic. Deci sa avem un gand, o inima, un ideal! Al doilea sfat e acesta. Lucrul drept poate inflori numai daca se intemeiaza pe idei drepte. Cu mahinre am vazut astazi ca intre d-voastra nu toti sunt uniti asupra ideei drepte. Unii se socot moldoveni, altii – cei mai putini – români. Ei bine, daca ati luat asupra d-voastra sarcina de a lumina poporul, apoi trebuie sa dati poporului idei adevarate, caci altfel intreg invatamantul e fara rost. Da, suntem moldoveni, fii ai Vechii Moldove, insa facem parte din marele trup al românismului, asezat prin Romania, Bucovina si Transilvania (Aplauze). Fratii nostri din Bucovina, Transilvania si Macedonia nu se numesc dupa locurile unde traiesc, ci-si spun români. Asa trebuie sa facem si noi (Aplauze). Asta nu inseamna separatism, caci si cei din Transilvania, si cei din Bucovina, si cei din America se numesc tot români. Al treilea sfat pe care vi-l dau este: sa stati cu mare putere la straja intereselor nationale. Sa traim bine si cu strainii, dar sa nu tradam interesele noastre, caci altfel vom cadea pentru totdeauna…

   … N-avem doua limbi si doua literaturi, ci numai una, aceeasi cu cea de peste Prut. Aceasta se stie din capul locului, ca sa nu mai vorbim degeaba. » (Din cuvantarea rostita la primul Congres al invatatorilor moldoveni din Basarabia, care a avut loc la 25-28 mai 1917).

   8. Ruben Budagov: «Numai pentru faptul ca I.V. Stalin aminteste «limba moldoveneasca» a aparut problema limbii moldovenesti de sine statatoare, desi majoritatea lingvistilor considera pana acum ca românii si moldovenii vorbesc aceeasi limba» (Voprosi iazakoznania, 1957, Nr.2, p. 154).

   9. Rajmund Piotrowski: «… termenul de «limba moldoveneasca» are o istorie mai veche pe teritoriul Basarabiei. Acest termen a fost un instrument al politicii imperiale tariste, iar apoi al politicii imperiale staliniste-bolsevice. Menirea acestui instrument era de a izola Basarabia, iar mai tarziu – Republica Moldova de la arealul românesc» (Literatura si Arta, 31.08.1995).

   10. Nicolae Corlateanu: «Se impune a intelege cu totii, o data si pentru totdeauna, ca incercarile intreprinse in perioada sovietica de a crea o noua limba literara romanica pe teritoriul fostei RSSM, diferita de cea româna, n-a dat si, de fapt, nu puteau da nicicand rezultatele scontate. Dimpotriva, au dat nastere la discutii infructuoase, pentru ca in nici un chip nu se poate ascunde adevarul confirmat istoriceste prin unitatea de limba, literatura, creatii artistice. O data si odata trebuie sa ajungem cu totii la intelegerea ca limba noastra literara trebuie numita cu numele sau adevarat – româna. Acest lucru nu afecteaza in nici un fel nici ambitiile, nici orgoliul cuiva, cu atat mai mult independenta si suveranitatea statala a Republicii Moldova» (Limba Romana, nr. 4 (22), 1995, p.10-19).

   11. Eugen Coseriu: «A promova sub orice forma o limba moldoveneasca deosebita de limba româna este, din punct de vedere strict lingvistic, ori o greseala naiva, ori o frauda stiintifica; din punct de vedere istoric si practic, e o absurditate si o utopie; din punct de vedere politic, e o anulare a identitatii etnice si culturale a unui popor si, deci, un act de genocind etno-cultural».

   12. Silviu Berejan: «limba exemplara nu poate fi numita moldoveneasca, pentru ca limba literara, «moldoveneasca», nu exista. Exista numai vorbire dialectala moldoveneasca» (Literatura si Arta, 24.08.1985).

   13. Ion Constantin Ciobanu: «(…) de cata intelepciune au dat dovada stramosii nostri ca au numit aceasta limba cu un cuvant neutru. Limba română! Doamne fereste daca aceasta limba s-ar fi nascut din uzurpare si s-ar fi numit dupa vreo regiune oarecare munteneasca, olteneasca, ardleneasca, banateana, bucovineana, moldoveneasca etc.! Atunci, s-ar fi vazut cum joaca dracul intr-un picior! Sintagma «limba româna» e unificatoare. Ea nu inalta, nu coboara, nu subapreciza pe nimeni, ea creeaza la toti condtii egale! Si taie o data si pentru totdeauna apa de la moara ratacitilor» (Moldova literara, 18.VI.1995)

   14. Declaratia Adunarii Generale anuale a Academiei de Stiinte a Republicii Moldova: «Adunarea Generala anuala a Academiei de Stiinte a Republicii Moldova confirma opinia stiintifica argumentata a specialistilor filologi din republica si de peste hotarele ei aprobata prin Hotararea prezidiului ASM din 9.IX.1994, potrivit careia denumirea corecta a limbii de stat (oficiale) a Republicii Moldova este limba româna. 29 februarie 1996».

   Aducem in continuare atat punctul de vedere al cronicarilor moldoveni, cat si al savantului-enciclopedist, mebru al Academiei din Berlin, Dimitrie Cantemir.

   1. Grigore Ureche: «Românii cati se afla locuitori in Tara Ungureasca si la Ardeal, si la Maramorasu de la un loc santu cu moldovenii si toti de la Ram se trag…».

   As vrea sa atentionez aici privirea si cugetul «carturarului» cu trei facultati (si diplome, fireste) V. Stepaniuc… Se zice ca e doctor in nu stim care stiinta. Mai degraba as zice ca e doctor in prostie… Tovarasul flutura, in timpul unui interviu acordat reporterului de la PRO TV Chisinau, volumul «Letopisetul Tarii Moldovei», afirmand ca noi, «moldovenii», avem «niste specific»… Nici cu trei facultati, ignorantul, nu este in stare sa citeasca un letopiset…

   2. Miron Costin: «Ca si noi, si muntenii se numesc români… Rumân este un nume schimbat in cugetarea anilor de la român…» (Cronica polona: Despre limba moldoveneasca sau rumaneasca). La 1675 Miron Costin nu facea nici o diferenta, considerand limba moldoveneasca identica cu cea româneasca, ea fiind una a intregii suflari românesti.

   3. Dimitrie Cantemir: «Inainte de toate, chiar daca acest (neam) a fost impartit in trei tinuturi de capetenie, totusi toti se cheama cu acelasi nume de români, dispretuind adica dand de-o parte numele de valahi, care le-a fost dat de catre popoarele barbare. Caci românii care traiesc si astazi in Transilvania, deasupra fluviului Olt, in tinutul numit Maramures, nu-si dau numele de valahi, ci de români (martori imi sunt toti locuitorii tuturor natiilor din Transilvania). Cei din Valahia (pe care grecii din vremuri apropiate ii numesc ungrovlahi, iar noi, moldovenii, ii numim munteni – caci au luat in stapanire mai multe locuri muntoase) isi dau si ei la fel numele de romani, iar tarii lor de Tara Româneasca, adica in latineste: Terra Romana.

   Noi, moldovenii, la fel ne spunem români, iar limbii noastre nu dacica, nici moldoveneasca, ci româneasca, astfel ca, daca vrem sa-l intrebam pe un strain de stie limba noastra, nu-l intrebam: «Scis moldavice?», ci «Stii româneste?», adica (in latineste): «Scis Romanice»? Iar daca aceste neamuri n-ar fi la obarsia lor romani, cum, ma rog, ar fi putut sa-si ia, prin minciuna, si numele, si limba romanilor?…»

   In «Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor»: «neamul moldovenilor, muntenilor, ardelenilor… toti cu un nume de obste români se cheama». Afirmatiile acestea nu lasa nici o umbra de indoiala ca moldoveanul Dimitrie Cantemir se considera român.

 2. Alexandru se vede cit de „roman” e doar citind titlul ! Orice patriot, care se considera a fi patriot, care se considera roman, nu va cita niciodata un dictator, niciodata nu-l va cita pe Voronin, si nici decum nu va folosi prostia sa drept argument pentru ceva. Dovadac ca „Sashka” este defapt acel ciine docil stapinului sau, care pentru citiva arginti isi vinde sufletul. Articolul este foarte slab, lipsa de inteligenta, talent si expunerea logica a gindurilor. Mii greata de astfel de „blogeri” la fel cum mii greata si de comunisti !

  1. Alex! Voroni a spus multe la viata lui, asta ar insemna ca noi trebuie sa fim muti daca nu am vb ceea ce a vb si el, daca tii greata nu citi si nu comenta, e dreptul tau!

   Succes frate Roman!

 3. Tonul in care scrii dumneata (domnisoara/domnisorule), denota incultura cu care se confrunta cea mai mare parte a clasei politice moldovenesti. Inchipuieti un parlament in care toti deputatii ar vorbi exact cum ai scris in postarea de mai sus. Cred ca esti primul care apreciezi limbajul elevat folosit de comunisti la adresa Aliantei, pacat…

 4. Bre Alexandrin MOISEEV tu esti palit rau, daca dupa 3 ani de zile, dupa toate cedarile care le-a facut Marian Lupu pentru continuitatea AIE, si pentru oprirea ciumei comuniste, tu continui sa te conduci de prostiile bosorogului Voronin ! Tu ce fel de om esti daca te ei dupa capul lui, aaa ? Si cine pune intrebarea unirii Basarabiei cu Romania ? Trebuie create conditii normale, trebuie un presedinte cum e Lupu ! Un presedinte PRO – UE ! Asa a spus si domna Pavlicenco, dar nu tu, un neghiob care scrie pentru 2 parale. Rusine bre sa-ti fie…. „romanasule”

  1. Domnule Leonid Moldovanu, cum este sa te palesti rau? eu doar mi-am expus parerea vis-a-vis de o mizerie ca seful tau, Marian Lupu, care incearca sa ne dezbine pe noi romanii, sa ne dicteze o lepadatura ca el cum sa ne auto identificam. Lui ii convine sa traiasca intr-o societate rupta de civilizatie, el face bani pe asta, si isi trimite copiii in Anglia la studii, dar mie nu-mi convine sa traiesc intr-o societate amputata. Pentru a Uni ambele maluri ale Prutului nu avem nevoie de un presedinte cum e Lupu, lucru demonstrat de declaratiile facute azi, el nu este pro-UE ci pro-URSS. In concluzie, rusine sa-ti fie maldavanule

 5. Va doresc alipirea la patria mama, dar la o Romanie libera, curata, suverana, demna si infloritoare. Pana atunci avem mult de luptat impreuna impotriva ticalosilor vanzatori de neam si tara, fie estului, fie vestului.

 6. Propun sa-l abatem pe tov Lupu, ca e scump de intretenut cu hrana.
  toate canaliile sug si tot sug din sangele din turma societatii…….

 7. Leonid Moldovanu Says:
  martie 1, 2012 la 3:07 pm

  „…..daca dupa 3 ani de zile, dupa toate cedarile care le-a facut Marian Lupu pentru continuitatea AIE, si pentru oprirea ciumei comuniste….”
  Sa nu uitam data de 07 aprilie, „batimanele” si „tentativa de lovitura de stat” ale lui Mariam Lupu……
  Tineri Democrati, nu atacati persoana pentru opinia sa.
  „…Un presedinte PRO – UE ! Asa a spus si domna Pavlicenco,….”
  Asa spune d.Pavlicenco, numai ca Marian Lupu nu poate fi un presedinte PRO-UE ! Alaturi de Voronin, 10 ani a incercat sa suga de la doua tite. A mers o haba de timp, dar „balaia” a intercat…..
  Ce tine de declaratiile lui Marian Lupu referitor la Unirea cu Romania sa stiti ca Alexandrin are mare dreptate. Acest subiect nu trebuie sa fie atins de M.Lupu. A gresit mult in acest sens. Si in altele…..Vorba veche:”Daca tacea – filosof raminea”…..
  Ma atacati si pe mine ori ma toleraţi ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s