Un lucru este clar pentru toată lumea cu mintea lucidă, forţele din Moldova care servesc intereselor ruseşti vor cu orice preţ să-l elimine pe Mihai Ghimpu şi odată cu el Partidul Liberal de pe arena politică din Moldova. Cineva nu-i poate ierta activitatea de preşedinte interimar, nu-i poate ierta faptul că a instalat o piatră în memoria milioanelor de români omorâţi de către imperiul criminal sovietic, care succesor de drept este Federaţia Rusă. În spatele la toate astea stă Kremlinul, Putin, KGB-ul etc. Ei nu pot admite că o forţă politică pro-europeană să le stea în cale. Cu siguranţă pe Mihai Ghimpu au încercat să-l cumpere, aşa cum au făcut cândva cu Roşca, era o lovitură puternică la adresa unioniştilor dacă Mihai Ghimpu se vindea, din astea foloase avea să tragă forţile pro-Kremlin. După cum vedem Mihai Ghimpu nu s-a vândut, atunci duşmanii neamului nostru au început o altă luptă, de distrugere a PL  şi se pare că are efecte.

Igor Dodon şi PSRM este o mişcare coordonată din Kremlin cu acordul Comuniştilor

V. Putin a înţeles că Partidul Comuniştilor încet dar sigur va dispărea, ca drept dovadă a fost 7 aprilie 2009, dacă dispare PCRM, Rusia îşi pierde influenţele în Basarabia. Pe cine avea să se bazeze Rusia, pe Şelin, pe Klimenco şi toate mizeriile care sunt în Basarabia şi cântă la drâmba Ruşilor? Kremlinul a văzut că ei toţi împreună nu ating 5 % din electorat, ei sunt lăsaţi în continuare să latre pe la televiziuni că suntem moldoveni, ne tragem din Rusia, era bine în Uniunea Sovietică, pe scurt mesajul lor din totdeauna, pentru asta primesc câte un ciolan de ros cu care ei se mulţumesc. Însă Kremlinul avea nevoie de o forţă tânără pro-rusească care încă cel puţin opt ani să ţină Moldova în haos. Din această recetă a apărut fundaţia ,,Soluţia”, cu care Dodon a hotărât să câştige Primăria Chişinăului, însă planul lor a eşuat. Igor Dodon a dorit să treacă pe locul lui Dorin Chirtoacă, să atragă tineretul de partea lui, votanţii PL-ului. Doar că a dat cu gâtul în bară, nu l-au ajutat nici miile de becuri instalate prin Chişinău. Atunci Kremlinul a înţeles că Dodon are şanse de izbândă doar distrugând PL-ul şi odată cu el pe Dorin Chirtoacă. Atunci Rusia a trecut la planul B , ieşirea grupului Dodon din PCRM şi aderarea la PSRM (care sunt identice doar că sa schimbat din comunişti în socialişti, litera “C” a fost înlocuită cu litera “S” , secera şi ciocanul a fost înlocuită cu steaua sovietică). Igor Dodon de mult ne tot vorbea de modernizarea PCRM-ului, iată că modernizarea a început. Dodon încearcă să ne mintă că a fost pe la cancelariile europene, e susţinut acolo, că europenii văd unica soluţie un candidat apartinic etc. Defapt acesta este cântecul Kremlinului, Dodon mai întâi a fost la stăpânii de la Moscova după care a ajuns şi pe la instituţiile europene, de fapt în Europa a fost doar pentru publicitate electorală, mai mult ca sigur nu s-a întâlnit cu nimeni, dar arată bine în faţa moldovenilor să pleci în Europa, deparcă acolo curge miere şi lapte.

Alegerea unui candidat apartinic sau alegeri anticipate

Aceasta este condiţia Moscovei care este vorbită prin gura lui Dodon, ce înseamnă candidat apartinic pentru ei? O persoană care va fi nominalizată de Moscova şi acceptată de Dodon, deci rezultă că funcţia – cheie în stat îi revine lui Dodon sau mai bine zis Rusiei. Ar fi corect ca această funcţie să-i revină PL-ului după ce a pierdut preşedinţia Parlamentului. Desigur că Dodon nu va accepta un preşedinte propus de Mihai Ghimpu şi va continua să-l atace pe la televiziuni, numindu-l persoana vinovată de toate relele din Moldova inclusiv de nealegerea preşedintelui. În caz de alegeri anticipate Dodon şi socialiştii lui vor merge cu acelaşi mesaj, PL e vinovat şi trebuie sancţionat, doar că nu se ştie care va fi reacţia alegătorilor.

Mihai Ghimpu între alegeri anticipate şi candidat prorus la preşedintia Moldovei

Partidul Liberal este acuma între ciocan şi nicovală. Dacă Mihai Ghimpu va refuza să voteze un candidat neafiliat va fi învinovăţit de alegeri anticipate, dacă va vota un candidat neafiliat şi pro-rus, electoratul o să-l învinovăţească de tradare. Deci PL-ul cum nu ar acţiona are de pierdut. Dar mai bine anticipate decât un candidat care să facă jocul Moscovei, stagnarea Moldovei de la drumul pro-european. Ghimpu ar trebui să iasă într-o conferinţă de presă şi să vorbească poporului despre ce se discută în interiorul alianţei, care sunt condiţiile puse de Dodon, atunci el va avea de câstigat. O altă mişcare corectă ar fi dacă in viitorul apropiat Dorin Chirtoacă va fi ales preşedintele partidului. În anticipate PL-ul va merge la risc, ori Dodon nu trece pragul electoral şi atunci se scapă de el şi de tot şantajul lui, ori Dodon trece pragul electoral şi împreună cu Voronin, Lupu sau Filat fac o alianţă de centru stânga, cea din urmă variantă va duce Moldova pe o perioadă lungă în haos şi mizeri. Rămâne alegătorul să decidă încotro să se îndrepte ţara în care trăiesc.

Anunțuri