Protestul creștinilor din Chișinău, un joc politic sau o pregătire pentru venirea Patriarhului?

Ca să nu fie interpretat de către cineva greșit articolul dat, va mărturisesc că sunt contra unor elemente din legea antidescriminare, și anume ce ține de orientare sexuală, mai pe scurt nu-mi plac pederaștii. Am zis de mai multe ori că pederaștii nu au ce căuta în Basarabia, și guvernarea trebuie să facă tot posibilul să-i stopeze. Însă nu înțeleg un lucru, de ce unele fețe bisericești din mitropolia lui Vladimir organizează aceste proteste tocmai acum când situația politică din Basarabia e atât de tensionată? Stă cineva în spatele lor? Dacă atât de mult le pasă de credință, de ce nu au organizat proteste, cu participarea a mii de persoane când s-a adoptat legea islamului, sau se discuta despre legea antidescriminare, de ce nu au instalat corturi în PMAN, de ce atunci au tăcut, iar acuma când situația politică e pe o muchie de cuțit, apar aceste proteste, care desigur sunt contra AIE. Eu personal consider că aceste proteste sunt plămădite de către PCRM sau cineva vrea să se afirme înainte de vizita Patriarhului Kiril.  Cert este un lucru că din aceste proteste încearcă să tragă foloase episcopul Marchel de la Bălți. Cel mai mare apărător al dreptei credințe brusc a devenit episcopul Marchel, cel care în anul 1991 binecuvânta Cazacii să lupte contra Basarabenilor pe Nistru, cel care la alungat pe actualul Mitropolit al Basarabiei Petru, pe atunci episcop de Bălți, din scaunul eparhial, ajutat desigur de frații lui Cazaci, cel care cerea de la mitropolitul Vladimir “zeleonii svet” pentru a face propagandă pentru Voronin și multe multe altele. După ce acest “aparator” al dreptei credințe de mai multe ori și-a arătat dragostea față de Voronin, după ce a declarat că  guvernări nu-i merge în treburile statului deoarece nu a fost binecuvântată de Mitropolia Moldovei, ci de Mitropolia Basarabiei, iată-l din nou în acțiune, si întâmplător sau nu acțiunile lui sunt îndreptate iar contra AIE. Deci prima variantă e că protestul a fost făcut la comanda lui Voronin, a doua variantă ar fi o pregătire de vizita patriarhului, de unde tot Marchel încearcă să tragă foloase. Se știe că odată cu venirea Patriarhului vor veni și unele medalii, sau chiar ridicări în rang, e foarte posibil ca Marchel să se arate acuma un mare apărător al dreptei credințe tocmai acuma când vine Patriarhul, poate cine știe îl face arhiepiscop, sau îi lipeste de piept o medalie. Sunt și eu ortodox, dar nu-mi plac jocurile politice în care sunt amestecați fețele bisericesti. Priveam o emisiune pe jurnaltv.md, unde Marchel se dădea un mare apărător al credinței, și se credea urmașul lui Stefan cel Mare, mai degrabă el este urmașul lui Lenin, că dacă ar învia din morți marele Voievod, el primul va muri de sabia domnitorului. Nu se stie ce se ascunde în spatele acestor proteste, însă sigur protestul nu a fost pentru apărarea dreptei credințe.

Anunțuri

2 gânduri despre “Protestul creștinilor din Chișinău, un joc politic sau o pregătire pentru venirea Patriarhului?

  1. Ai inceput de la aceea că tot ceea ce sar face de către Biserică ar fi o politică “mirsava ” de a lui Voronin! nu stie nimeni căci multe feţe are, dar Filat şi Voronin is cam pe un cântar şi acum acest război nu aduce lauri la nimeni. Da! poate şi decoraţii vrea Merchel treaba lui, important este că sub o formă oarecare biserica BOM sa manifestat cumva cu un mic protest nu împotriva AIE, ci a politicii murdare condusă de ea. Noi nu sântem electorat de care se foloseşte AIE ci sântem poporul Român, Moldovean, Basarabean la urma urmei dar, ORTODOX ceea ce arată că noi trebuie să ne ţinem demnitatea aceasta nu doar prin botez ci cite odată să si ne manifestăm atunci când trădătorii de patrie in cazul de faţă fiind AIE sau mai bine zis filat căci cum sa exprimat el pe 23.09.2011 “Biserica Ortodoxă face politică, dar nu ne va împiedica de a ne finaliza visul şi noi vom intra în UE cu orce preţ”! Eu şi nu numai cred că Filat şia luat prea mare responsabilitate faţă de poporul nostru ca un alt Lenin să facă ce doreşte el! Ce fel de democraţie e asta? unde sa vazut aşa ceva pe timpul lui Voronin?
    Biserica şi statul a fost din tot timpul întro coorelaţie de prieteni ajutându-se reciproc spre prosperarea ţarii şi a poporului! Asta a fost în tot imperiuile formate, dar acum ei neputând pune mâna pe ţară liber căci Biserica este majoritară doresc să ne subjugheze cu felurite măgării europene! Au doară nu a fost distrusă Sodoma şi Gomora? Au n-a spus Dumnezeu că se va întâmpla aşa cu toţi cei care vor practica aceste păcate? atunci de ce noi trebuie la următoarele alegeri să alegem pe cel care ne doreşte răul?! AIE nu au mers pe calea cea bună de la început şi cum se zice şi-au făcuto cu mna lor, ce anume? groapa!!!
    Biserica care este trează trebuie să iasă cu proteste de aşa gen pentru a trezi conştiinţa cetăţenilor în a alege corect şi cu certitudine ceea ce este mai aproape de sufletul lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s