Vineri, 6 mai, zi obişnuită pentru poporul Român, însă puţini şi-au amintit că cu 21 de ani în urmă a avut loc un eveniment foarte important pentru ambele maluri ale Prutului, Podul de Flori! Prima dată după o jumătate de secol, Românii de pe ambele maluri au putut să se îmbrăţişeze, să-şi şoptească unul altuia ce mai faci frate, cum o mai duci şi să lăcrimeze împreună.

La 6 mai 1990 fraţilor din Romania li s-a permis intre orele 13:00 si 19:00, să treaca Prutul in Moldova Sovietică fără pasaport şi viză. În mod simbolic au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri.

De-a lungul frontierei de 700 km de pe Prut, au fost create opt puncte de trecere: Miorcani – Pererita, Stanca – Costesti, Iasi – Sculeni, Ungheni – Pod Ungheni, Albita – Leuseni, Falciu – Tiganca,Oancea – Cahul si Galati – Giurgiulesti. La acest eveniment au participat peste 1.200.000 de oameni.  Al doilea Pod de Flori s-a desfasurat pe 16 iunie 1991. De data aceasta, locuitorii din Moldova au putut să treacă fără acte hotarul în România. La ce zile s-a ajuns popor Român!!! Frate la frate trebuie să vină cu viză, ca să fim împreună trebuie să cerem permisiunea estului sau vestului, când te vei trezi Române? Trezeşte-te şi priveşte în jur, ce a rămas din ţara lui Burebista.

Anunțuri