Din nou pretentii din partea Rusilor, mere si cartofi cu prea multe substante toxice.

Daca pina in prezent Rusii ne sugerau idee sa vopsim gardurile cu vinul nostru, culmea! Deja merele si cartofii sunt cu prea multe substante toxice.  De la inceputul anului, noua intreprinderi autohtone au fost lipsite de dreptul de a exporta fructe in Rusia. Interdictia vine dupa ce serviciul fitosanitar ar fi depistat in produsele moldovenesti un continut ridicat de cipermetrina, dimetoat si fozalon, sau mai bine zis ca Duma de Stat a Rusiei a depistat nesupunere fata de Rusia a politicienilor  din Republica Moldova. Cum politicienii se indreapta spre vest, estul pune interdictii la vin , mai nou  la cartofi si mere. Potrivit site-ului oficial al Rosselhoznadzor, in cartofii nostri a fost gasit un continut ridicat de clorpirifos. In acealsi timp, merele importate din Moldova contineau prea mult cipermetrina.

“Substantele depistate sunt niste derivate de pesticide si ierbicide, utilizate pentru combaterea insectelor in agricultura”, a declarat, pentru Ria Novosti, un reprezentant al Rosselhoznadzor.

Pina in prezent Rusii nu gaseau substante toxice in cartofii si merele din Moldova?  Nu gaseau. Nu gaseau pentru ca ele nu exista, exista doar santajul politic din partea Rusiei fata de Republica Moldova. Rusii prin acest santaj vor sa mentina Republivca Moldova sub control total. Nu va este de ajuns ca tine-ti sub control stinga Nistrului, nu va este de ajuns ca pe teritoriul unei tari suverane aveti armata si munitii? Nu va este de ajuns ca va implicati direct in politica Republicii Moldova.  Doriti ca sa aveti control pina la Prut? Este rusinos pentru o tara ca Rusia sa duca o politica externa in asa mod, prin santaj cu cartofi, vin si mere. Asta dovedeste incompetenta politicienilor Rusi care nu stiu sa duca o politica externa corecta.  Doar un las cind vede ca pierde teren de sub picioare , trece la amenintari. Dar nui de mirare Rusia este un popor de lasi si mincinosi. Republica Moldova trebuie sa exporte productia spre vest , nicidecum spre est.  Acuma e momentul cind Republica Moldova trebuie sa ia o decizie corecta incotro mergem. Sa fie interzise importurile din Rusia in aceeasi cantitate. Republica Moldova ce nu poate sa gaseasca substante toxice in produsele Rusesti? Ba da! Doar ca nimeni nu vor incerca sa caute, nu cumva sa se supere Rusia, noi doar suntem o tara plina de principii si valori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s