Organizația Studenților Basarabeni din Constanța se alătură Campaniei – Votează pentru Basarabia

Organizatia Studenților Basarabeni din Constanța se alătură Campaniei Votează      pentru Basarabia, inițiată de Organizația Studenților Basarabeni din București, o campanie de informare, sensibilizare si stimulare a basarabenilor din Romania,  dar și a opiniei publice

Noi, tinerii basarabeni din Constanța am fost alături de cei care în aprilie 2009, au contribuit la aducerea democrației, în albia normalității în R.Moldova și s-au jertfit chiar viața.

În acea zi de 7 aprilie 2009,  atât de tensionată, am depus flori și am aprins lumânări la Monumentul Eroilor din Constanța,  în memoria celor care și-au pierdut viața, pentru binele nostru și a copiilor noștri.

Evenimentele care au avut loc in aprilie la Chişinău, şi anume revolta tinerilor  împotriva regimului comunist şi aspiraţia fireasca către libertate, democraţie şi adevăr nu ne pot lăsa nepăsatori în special pe noi, studenţii basarabeni, aflaţi la studii în Romania.

Ne-am implicat activ in informarea, promovarea si mobilizarea tinerilor la vot, de fiecare data cand a fost nevoie. Sustinem votul pentru viitorul european al Republicii Moldova, un viitor unde comunismul nu-si are locul.

Acum, cand suntem in momentul in care se decide soarta Republicii Moldova, OSB Constanța alături de celelalte ONG-uri vine cu un apel in fata tinerilor basarabeni din Romania cu rugamintea si indemnul ca noi, tinerii, sa decidem asa cum este si firesc, soarta tarii noastre. Nu putem lasa pe altii sa aleaga, ceea ce ne apartine de fapt si de drept.

Avem mai multe lecții învățate, ce ține de soarta noastră și a Basarabiei însine.

Referendumul din 5 septembrie 2010, a eșuat datorită indiferenței și dezinteresului manifestat  față de propria noastră soartă. Nu putem fi robi la străini la infinit,  trebuie să avem o verticalitate așa precum au avut-o străbunicii noștri. Putem fi la fel de demni și mândrii de noi precum sunt francezii, germanii, englezii, rușii, doar dacă ne dorim acest lucru.

Vom valorifica la maxim cele 8 secții de votare deschise pe teritoriul Romaniei, astfel încât în data de 28 noiembrie, basarabenii din Romania să ofere Republicii Moldova cel puțin 15 000 de voturi, astfel încât să trimitem în Parlamentul Republicii Moldova cel puțin un deputat, un deputat care merită sa ajungă în Parlament, un deputat care să ne reprezinte.

În acest sens, vă îndemnăm să nu treceți nepăsători de ziua alegerilor din 28 noiembrie 2010, ci să veniți la secțiile de votare ( inclusiv și la Constanța) și  să vă exercitați dreptul de vot,  pentru binele și bunăstarea dumneavoastră  și a fiecărui cetățean basarabean.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s