În 2007 Vladimir Voronin, pe atunci Președinte de țara, a declarat ca Isus Hristos a fost primul communist, ( sunt neinformat, recunosc, nam stiut ca pe timpul lui Isus era PCRM la conducere, poate chiar Voronin ia eliberat lui Isus un carnet communist? )  mai clar a declarat că:  „între ideologia comunistă si doctrina crestină sunt foarte multe asemanari si dupa parerea noastră, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist”. Cand a spus acest lucru, in biserica s-a lasat o liniste de mormînt – mitropolitul a zambit, unii preoti au facut o mimica neplacută, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant. „Daca e sa facem o ecuatie matematica, atunci PCRM este egal Mitropolia Moldovei, iar AMN, PPCD, PL si toate celelalte este egal Mitropolia Basarabiei. Preotii, daca vor sa existe in Mitropolia Moldovei, nu au de ales decît comunistii”,

Raspunsul episcopului de Balti, Marchel, a fost urmatorul: „D-le presedinte, noi v-am sustinut si o sa va sustinem si mai departe, dar dacă Vladîca (IPS Vladimir) o sa ne dea „zelionii svet”, noi o sa indemnam pe oameni sa voteze partidul comunist”.
Cum să nu declare așa ceva o fața bisericească ( oare se merită de numit față bisericească?) dacă tătuca Voronin a pus cuvint la Patriarh să fie Episcop ( grad mai mare, tîlhărie mai mare, business, bani, case, automobile luxoase de mii de euro, se merita să fii episcop).

După trei ani Marchel ( nu-mi permite bunul simț sal numesc, Pre Sfințit, Vladîcă, nu merită) nu a lasat în pace nici alianța de guvernamînt. Episcopul de Bălţi şi Făleşti, PS Marchel, consideră că actualei guvernări nu-i merge în treburile statului deoarece nu a fost binecuvântată de Mitropolia Moldovei, ci de Mitropolia Basarabiei, transmite Agenţia DECA-press.
Înalta faţă bisericească spune că autorităţile anterioare „şi sub Lucinschi, şi sub Voronin erau blagoslovite de Mitropolia Moldovei, biserica canonică, sfinţită de Duhul Sfânt, iar Filat şi Ghimpu, din câte ştiu eu, sunt binecuvântaţi de Mitropolia Basarabiei, care nu are Duh Sfânt”.

„O biserică este benefică atunci când e binecuvântată de Duh Sfânt şi acest lucru se întâmplă când aceasta respectă toate canoanele. În caz contrar, aceasta poate aduce numai rău”, explică Episcopul. El a precizat că „Mitropolia Moldovei a fost creată prin voinţa poporului şi Duhului Sfânt, pe când cea de Basarabia – la dorinţa politicienilor”.

Dar episcopul de Bălți oare nu a încălcat canoane sfinte cînd la aplaudat și la susținut pe cel care a distrus biserica, statul, care a hulit pe Dumnezeu? Dar cînd la alungat pe episcopul Petru Paduraru, actualul mitropolit al Basarabiei, cu bîtele, cu pistoalele din scaunul eparhial nu a încălcat sfintele canoane? Unde este credința fostilor episcopi? Marchel ar trebui sa ia exemplu de la Sf. Nicolae, care pentru hula a dat o palma ereticului Arie, ce face Marchel bate din palme cînd comuniștii hulesc . Ce ține de duh sfînt , Marchel consideră ca prea mult duh sfint are în el? După cîte cunosc duhul sfint coboară de la Dumnezeu nu de la Patriarhia Rusă. De unde știe Marchel cît duh sfint este în Mitropolia Moldovei? și de ce nu este duh sfînt in Mitropolia Basarabiei? Este deja dezgustator să mai ai în țara asa „fețe bisericești” ca Marchel. Eu consider ca la mijloc este alt ceva, Ghimpu nu ia dat lu Marchel ordin de aceea este suparat. Sfat pentru actuala alianța: un sac cu bani si plecați la Marchel, dăruitorul de duh sfint, și luați blagoslovenie, poate AIE va avea 101 mandate dupa 21 noiembrie.

Anunțuri