Ce Președinte merită Republica Moldova?

Partidul Liberal vine în campania electorală pentru referendumul constituţional din 5 septembrie cu un mesaj de susţinere a alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct.

Considerăm că restabilirea dreptului poporului de a-şi alege preşedintele reprezintă un pas înainte pentru conştientizarea de către toţi cetăţenii a importanţei alegerii unui preşedinte care să-i reprezinte cu cinste, curaj şi demnitate.
Ne exprimăm convingerea că dreptul poporului de a-şi alege preşedintele va conduce spre o mai mare importanţă acordată de către populaţie alegerilor prezidenţiale. Odată cu informarea cetăţenilor, aceştea îşi vor însuşi capacitatea de a face o alegere conştientă, complementară cu valorile pe care le interiorizează şi cu doleanţele pe care le au, astfel şansele ca Republica Moldova să aibă un bun preşedinte vor fi maximizate.

De aceea, întrebarea Partidului Liberal pentru cetăţeni, în actuala campanie, este: „Ce preşedinte merită Republica Moldova?”. După două decenii în care marile cuceriri naţionale ale anilor 1989-1991 au fost umbrite de corupţie, injustiţie, nepăsarea conducerii statului faţă de problemele societăţii, nedreptate, derivă identitară, politica de cedări în faţa intereselor altor state şi de abandonare a intereselor naţionale ale Republicii Moldova, este logic să credem că oamenii au ajuns să-şi dorească mai întâi de toate un şef de stat cinstit, curajos, demn, incoruptibil, şi care pune pe primul plan interesul naţional.
Aceste aspiraţii legitime ale poporului se pot materializa, rezultând într-un act de voinţă populară, numai atunci când poporului i se va reda dreptul de a-şi alege cu propriul vot preşedintele. De aceea, chemăm toţi cetăţenii Republicii Moldova la urnele de vot pe data de 5 septembrie, ca să voteze PENTRU alegerea preşedintelui prin vot direct.

Departamentul de Comunicare și Imagine al PL

Anunțuri