MIHAI GHIMPU UN PREȘEDINTE PACIFICATOR

Între unele partidele componente ale AIE sa început o competiție foarte murdara, nemaivorbind de PCRM și PSD care știu doar sa arunce cu gunoi. Unicul partid care se abține de la această murdarie este PL si cheamă pe toți la buna înțelegere și pace. Într-un interviu LIVE cu președintele interimar Mihai Ghimpu, domnia sa a menționat Am făcut apel către AIE la pace, liniște și dragoste. Cât avem Referendumul trebuie să-l desfășurăm, iar apoi să ne anunțăm candidaturile pentru prezidențiale”.

Întrebat dacă întâlnirea din ultimele zile care a avut loc între Băsescu – Ghimpu și Băsescu – Filat reprezintă o susținere pentru cei doi lideri ai AIE, Mihai Ghimpu a menționat: „Dar dacă Băsescu se va întâlni cu Valeriu Pasat să înțeleg că îl susține? Nu văd nimic în asta. Poate Băsescu are în plan să se întâlnească cuLupu și Urechean. Încă nu știm. Băsescu ține la Alianță.”

Referinduse la limba rusă care este vorbită de mulți locuitori in Republica Moldova Președintele Interimar a declarat „Mai mulți cetățeni citesc mai ușor în limba rusă. Primesc SMS-uri și de la patrioții noștri în chirilică. Este o consecință a ocupației. Am discutat cu Saakașvili în limba rusă, pentru că noi nu avem o problemă cu limba rusă.” Amintim ca Președintele Interimar a interprins o vizită de lucru in Georgia, unde a avut mai multe intîlniri cu oficialitați, printre care si Președintele Mihail Saakașvili. În cadrul aceluiasi interviu Ghimpu a declarat că „poate să fie a treia persoană care va fi candidatura Partidului Liberal la funcţia de şef al statului”. PL nu înseamnă doar Ghimpu şi Chirtoacă. Noi promovăm tineri. „Igor Munteanu s-a gândit că va fi ambasador?”

Referindu-se la condamnarea comunismului Ghimpu a declarat „Când o să facem reforme, atunci vom condamna comunismul. Să nu ne trezim cu surprize din partea Curţii Constituţionale. Dacă nu reuşim până la alegeri, atunci după scrutin vom condamna comunismul”, a spus sigur pe sine Ghimpu. „Comuniştii au stricat piaţa vinului în Republicii Moldova. Ei din 2002 au început cu importul masiv de vodka. Eu mai vorbesc cu producătorii de vin şi voi veni cu mai multe detalii”, a spus Ghimpu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s