EROII NEAMULUI ROMÂNESC

Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este;
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!”…

(Mihai Eminescu, Scrisoarea III )

Ilie Ilascu

Trece timpul, trecem noi, așa trece omenirea pe pămînt, și rămîne doar amintirea unor persoane care cu sînge și cu sudoare pe frunte au aparat ceea ce este mai sfint pentru noi „PATRIA”. Dar din pacate acesti eroi ai neamului nostru Românesc sunt uitați, harțuiți sau chiar omorîți , asta oare sa fie prețul pentru ca iți iubesti țara? S-au scurs deja doua decenii de la conflictul de pe Nistru, sau mai bine zis Razboiul moldo-rus, dar hărțuirea asupra eroilor nu a luat sfirșit, și implicarea Rusiei in interiorul unui stat independent la fel nu a luat sfîrșit. După ce Președintele Interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a semnat un decret cu privire la ziua de 28 iunie 1940 – zi a acupației sovietice ( a fost o mare zarva din partea Rușilor, după care foarte straniu s-au oprit exportul de vin moldovenesc ) iată că domnia sa a semnat un nou decret cu privire la decorarea mebrilor Grupului Ilaşcu.În decret este menționat că distincțiile au fost conferite in semn de profunda gratitudine pentru contribuția remarcabilă la Mișcarea de Eliberare Natională, pentru „eroismul si spiritul de sacrificiu manifestate in lupta pentru independența si integritatea teritoriala a Republicii Moldova si pentru curajul si dîrzenia de care au dat dovada in apararea demnitații umane si naționale in timpul detenției ilegale in temnițele regimului neconstitutional instalat in raioanele de est ale tarii”.  Și foarte straniu dar din nou reactionează conducerea Rusiei potrivit Ministerului Rus de Externe, decretul presedintelui interimar, Mihai Ghimpu, privind decorarea cu „Ordinul Republicii” a Grupului Ilascu submineaza stabilitatea pe Nistru. Oare chiar nu este asta o implicare directă in problemele interne a Republicii Moldova? De ce Guvernul Republicii Moldova nu reacționează?

Ilie Ilaşcu a lansat o Declaraţie în adresa lui Serghei Lavrov, ministru de Externe al Federaţiei Ruse ,iată textul integral al declaraţiei.

D E C L A R A Ţ I E

Ilie Ilaşcu. 8 august 2010

În ultimele zile , dupa ce Preşedintele interimar al Republicii Moldova domnul Mihai Chimpu a semnat Decretul de acordare a Ordinului Republicii membrilor grupului „Ilaşcu», forţele distructive aparţinînd Coloanei a 5-a din Chişinau, criminalii de stat de la Tiraspol, căt şi elementele şovine de la Moscova, au declanşat o isterie stalinistă, care îmi aducea aminte de anii 90 , cînd cu greu ne rupeam de imperiul sovietic.

S-a alăturat acestei maşinării chiar şi Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse în persoana domnului Serghei Lavrov.

Bineînţeles,că mi-am pus îndată întrebarea, oare sunt eu o persoana chiar  atît de periculoasa pentru Federaţia Rusă, chiar şi după 18 ani de la evenimentele tragice petrecute în raioanele de Est ale Republicii Moldova, sau toată gloata asta gălăgioasă nu e tocmai sănătoasă la cap.

Din start vă anunţ, că nu doresc să-mi pun mintea cu leprele autohtone, care de o săptămănă fac spume la gură pe acest subiect, însă acţiunile domnului ministru de Externe al Federaţiei Ruse nu le pot trece cu vederea.

Doresc domnule ministru, să vă aduc la cunoştintă, că Republica Moldova, al cărui cetăţean sunt, este din anul 1991 un stat Liber , Suveran şi Independent şi nu are nevoie de dojeneala Dumeavoastră , ca frate mai mare. Suntem sătui pînă în gît, de frăţia ruseasca a ultimilor 70 de ani, cînd ne-aţi luat cu japca tot ce am avut…

În ce priveşte „… subminarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean…», corect ar fi, domnule ministru „raioanele de Est ale Republicii Moldova» ,fiindca notiunea de „Transnistria» aţi inventat-o chiar voi în laboratoarele de la Kremlin.  Tocmai Federaţia Rusă subminează reglamentarea consecinţelor războiului moldo-rus de la Nistru din anii 1991-92, prin susţinerea economică, politică, diplomatică, militară şi informaţională a regimului marionetă şi criminal de la Tiraspol.

Federaţia Rusă a „pompat», în ultimii 20 de ani, în buzunarele acestui regim separatist peste 12 miliarde de dolari USD. Numai „cadoul» pentru folosirea gazului livrat pe gratis in aceasta zona a costat contribuabilul rus peste 2 miliarde de dolari.

Cîtă făţărnicie şi duplicitate poate să mai încapă în mintea nesănătoasă a clasei politice de la Moscova: de a afirma pe faţă, că recunoaşte integritatea teritorială a Republicii Moldova, şi prin spate să intreprindă acţiuni energice de dezmembrare teritoriala a statului Moldovenesc.

Noi demult cunoaştem, că asa zisele „tratative de reglementare a diferendului transniatrean» interminabile (aproape 20 de ani ) sunt nişte aberaţii plasate de Moscova in zona, pentru a menţine in continuarie , cu forţa, Republica Moldova în sfera de influenţă a Rusiei.

Fiindcă cunoaşteţi, ca populaţia tării noastre nici odată nu va fi de acord cu dezmembrarea teritorială si crearea de noi state, autonomii federative, confederative.

Unica soluţie de reglementare a consecintelor războiului moldo-rus de la Nistru este:

– plecarea urgentă a tuturor unitaţilor militare de ocupaţie ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele luate de Federaţia Rusă la Samitul de la Istanbul;

– revenirea la varianta zero a situaţiei teritorial-administrative ( situaţiei de pîna la 01.01.1990) în raioanele de Est ale Republicii Moldova;

– populaţia din aceste raioane sa se regăsească în limitele Constituţiei Republicii Moldova. Persoanele , care nu vor dori, sau din diferite cauze nu se vor regăsi, timp de 3 luni să fie ajutate şi obligate să părăsească teritoriul Moldovei, cautăndu-şi un nou teritoriu şi o alta Constituţie.

Doresc, domnule ministru să vă informez, la cele declarate de dumneavoastra , că :

1. În raioanele de Est ale Republicii Moldova în anul 1992, nu a fost un „…conflict fratricid», ci un război moldo-rus de agresiune a Federaţiei Ruse asupra tînătului stat Republica Moldova, cu scopul de a o dezmembra şi menţine în sfera de influeţă a Rusiei şi a-i folosi teritoriul geostrategic împotriva statelor Europene şi NATO;

2. Federaţia Rusă va trebui să răspundă în baza Legislaţiei internaţionale pentru agresiunea militară din anul 1992 si pentru atrocităţile comise pe teritoriul ei de armata rusă. În sentinţa judiciară dată de CEDO în anul 2004, Federaţia Rusă este inculpată ca agresor.  Cu toate consecintele de rigoare pentru ea.

3. Domnule ministru, noi, cei decoraţi recent, în 1992 la Nistru, cu arma în mînă , ne-am aparat Ţara şi sărăcia la care ne-aţi adus timp de 50 de ani sub ocupaţia sovietică. Ne numiţi „calăi» în propria ţara, voi cei , care aţi venit peste noi ca hoardele nomade părjolind totul în cale. Nu noi ne am dus pe teritoriul Federaţiei Ruse sa luptăm, ci voi ca agresori aţi patruns în casele noastre si mai staţionaţi şi în prezent aici !

Noi, nu am omorît în 1992 nicio persoana neînarmata, sau copii, femei, bătrâni. Am nimicit doar dusmani, care ne — au atacat pămîntul şi propria casa. Eu la Tiraspol aveam o casă in care locuiam, la adresa str. Mira nr.50/1, de ce ma-u fugarit ruşii din propria casă, domnule ministru? Acum în casa mea locuieşte un cazac de pe Don.

Noi nu avem nevoe de nici o „justificare» faţă de Federaţia Rusă, cum ne o cereţi. Iată Rusia ar avea nevoe de justufucări pentru crimele de război savătşite în 1992 la Nistru pe teritoriul statului suveran şi independent Republica Moldova.

4. În privinţa „încrederii» , care se menţionează în declaraţie. Noi cei din Moldova, nu avem şi nu vom avea vreodata încredere în Federaţia Rusă. De criminalii separatişti de la Tiraspol, nici nu se discuta, locul lor este pe banca acuzaţilor.

5. În Declaraţia MAE rus, se afirmă , că am fi avut în Moldova dosare penale pe rol. Fals. Nicio instanţă abilitata a statului nu ne-a informat că am fi avut ceva cu justiţia naţională. Dimpotrivă, cunosc situaţia, ştiu că pe rol în instanţa sunt zeci de dosare intentate împotriva criminalilor separatisti de la Tiraspol. Un dosar e deschis pe numele sîngerosului Kostenko, fost comandant al batalionului „Dnestr» dislocat în 1992 la Tighina, şi pe care în ultimul moment l-aţi „recuperat» şi ascuns pe teritoriul Federaţiei Ruse. Daca doriţi justiţie cu adevarat, va trebui să-l extrădaţi pe criminalul Kostenko, ca să poarte răspundere penală, pentru crimele savîrşite la Tighina .

6.„Martorii încă sunt vii» afirma MAE rus. Nu domnilor nu există nici un martor viu…fiindca nimeni nu a putut să vadă ceva ce nu a existat.

7. În ce priveşte plîngerea doamnei L.Gusar la CEDO, făcută la insistenţa autorităţilor ruse în ajunul pronunţării sentinţei de către Curte în Cazul „Ilaşcu», vă pot anunţa ca CEDO încă în prmăvara anului 2004 a refuzat admiterea plîngerii în cauză, ca nefondată.

* * *

Doresc şi pe aceasta cale să mulţumesc domnului Preşedinte Mihai Ghimpu pentru aprecierea sacrificiilor noastre de acum 18 ani. Este unicul Preşedinte al Republicii Moldova nevasal Rusiei.

Şi, totodată, afirm că m-a intristat reacţia clasei politice de la Chişinău la gestul semnării Decretului prezidenţial în cauză, mai bine zis lipsa reacţiei faţă de dezlănţuirile coloanei a 5-a locale, ale criminalilor separatişti de la Tiraspol şi ale şovinismului rusesc de la Moscova.

Întradevăr, precum a menţionat presa, (apropo, unica putere care a reacţionat la aceste evenimente), Preşedintele Mihai Ghimpu în aceste zile a rămas singur … cu poporul.

Apele se încep a despărţi …

Ilie Ilaşcu

Cît de actuale sunt versurile marelui poet Mihai Eminescu din, „ Scrisoarea III „ în declarația domnului Ilie Ilașcu!!!  Rezultă că încă sunt persoane care nu au uitat de țara, neam, limbă, mamă. Suntem datori cu toții sa le purtăm cinste unor oameni ca ei, și sa fie un exemplu pentru generația in creștere.

Anunțuri

Un gând despre “EROII NEAMULUI ROMÂNESC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s