DAN DUNGACIU A PRIMIT CETATENIA REPUBLICII MOLDOVA SI A DEVENIT CONSILIERUL PRESEDINTELUI MIHAI GHIMPU.

Un proverb Romanesc rasuna in felul urmator : „Prietenii la nevoie se cunosc” , acest proverb este actual, dar in cazul nostru am face o mica modificare si anume ” Fratii la nevoe se cunosc”. Necatind la faptul ca in Romania sunt inundatii, Romanii n-au uitat si de necazul fratilor  Basarabeni de peste Prut , si au reactionat la rugamintea d. Presedinte Mihai Ghimpu de a ajuta sinistratii . La data de 17 iulie 2010 Dan Dungaciu a primit cetatenia Republicii Moldova si a devenit consilier al preşedintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a R. Moldova . Romania este o tara integrata in familia europeana, si Dan Dungaciu ca cetatean european il va consulta pe Mihai Ghimpu in problemele cu care se confrunta Republica Moldova ce tine de domeniul integrarii europene.

Dan Dungaciu s-a nascut la 3 octombrie 1968, la Targu Mures. Este distins cu premiul Universitatii din Istanbul pentru Stiinte sociale şi cu Premiul pentru sociologie „Dimitrie Gusti” al Academiei Romane. A urmat stagii de pregătire la universitati din Statele Unite, Marea Britanie si Grecia. A publicat numeroase lucrari stiintifice şi studii de specialitate în reviste romanesti şi straine. Doctor în sociologie al Universitatii Bucureşti (2002). Dan Dungaciu este profesor universitar la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti.

Dan Dungaciu dupa ce a sarutat drapelul Republicii Moldova la primaria capitalei, primarul general Dorin Chirtoaca ia inminat actele.  Dupa ce sa vazut cetatean a Republicii Moldova cu acte in regula Dungaciu a declarat ca “Am primit cetatenia Republicii Moldova cu naturalete, la fel cum cetatenii moldoveni primesc cetatenia Romana. Dincolo de acest lucru, Republica Moldova devine pentru mine si un proiect profesional de astazi. Lucrurile din acest punct de vedere trebuie luate la pachet”

Relatiile sociale, economice, culturale si dupa cum vedem si politice in ultima perioada dintre ambele maluri ale Prutului s-au inbunatatit considerabil. Daca Republica Moldova in cel mai scurt timp se va integra in familia europeana relatiile dintre Republica Moldova si Romania se vor inbunatati si mai mult.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s