RUSIA NU UITA TRECUTUL

Cu o saptamina in urma Presedintele Interimar Mihai Ghimpu, Presedinte al Parlamentului , Presedinte al Partidului Poilitic Partidul Liberal , a emis un decret prin care declara ziua de 28 iunie drept zi a ocupatiei sovietice si a comemorarii victimilor regimului totalitar comunist si cere Rusiei sa-si retraga urgent trupele de pe teritoriul Republicii Moldova . Mi-a parut foarte straniu ca colegii din alianta au condamnat acest gest al domnului Presedinte, care trebuia sa fie emis inca cu 20 de ani in urma.

Cel mai interesant in supararea colegilor de alianta este faptul ca ei se tem ca nu cumva sa supere Rusia, care recent a condamnat Decretul in Duma de Stat, si a anuntat o noua inasprire a controalelor privind calitatea vinului din Republica Moldova. Este logic ca aceasta decizie este una politica si reprezinta un semnal transmis de Moscova coalitiei prooccidentale de la Chisinau care a indraznit sa condamne ocupatia sovietica si comunismul. Dar nu merge chiar asa cum zic Rusii, sa nu uite ca ei au recunoscut independenta Republicii Moldova, daca au recunoscut aceasta independenta, cum indraznesc ei sa condamne un decret a unei tari independente, oare  asta nu este o amenintare pentru Republica Moldova? Am impresia ca Rusia nu a renuntat la teritoriul dintre Nistru si Prut, pe care la furat de la Romania.

Recent si Primarul Capitalei Rusiei a chemat oamenii sa nu mai cumpere produse fabricate in Republica Moldova, in semn de protest fata de Decretul domnului Presedinte. Astfel de declaratii Lujkov (primarul capitalei Rusiei, Moscova ) a mai facut ca semn de protest fata de tarile Baltice in 2007  chemind cetatenii sa boicoteze produsele din Estonia, dupa ce in Talin a fost demontat un monument dedicat ostasilor sovietici. Chiar Rusii nu au renuntat la trecut si doresc sa intoarca Uniunea Sovietica? Personal consider ca exista o amenintare din partea Rusiei fata de Europa prin aceste actiuni, de ce Europa tace? Prin acest articol chem toti cetatenii Republicii Moldova din diaspora si comunitatea Europeana sa nu ramina indiferenti fata de Republica Moldova. Avem armata straina pe acest teritoriu, acuma au venit amenintari deschise din Moscova, Rusii nu ne vor lasa sa traim liberi, integrati in familia Europeana. E timpul sa-l sustinem pe domnul Presedinte Mihai Ghimpu, pentru ca doar domnia sa are curajul sa zica Rusilor adevarul asa cum este , fara frica, pe cind cei trei membri ai aliantei il „string la perete” precum a declarat domnia sa.

Chiar si presa franceza (nouvelobs.com) scrie ca Mihai Ghimpu este primul lider din Moldova care cere in mod oficial retragerea trupelor rusesti de pe teritoriul Republicii Moldova. Este obligatoriu ca toti cetatenii Republicii Moldova si cei din diaspora, sa nu fie indiferenti fata de aceste amenintari care vin din partea Rusiei, sa ne unim fratilor ca doar impreuna vom fi o putere neinvinsa, votul nostru conteaza, si doar votul nostru va decide daca Republica Moldova pe viitor va mai fi o tara independenta, si integrata in familia Europeana. Doar Mihai Ghimpu a spus adevarul si nu a fost tradator , nu sa inchinat fata de Rusi , pe el sa-l sustinem.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s