Echipa OSB CT contribue la colectarea de carti

Astazi 14 iunie un grup de tineri din cadrul Organizatiei Studentilor Basarabeni din Constanta(OSB CT) au vorbit in direct la radio Constanta despre proiectul „Trimite o carte peste Prut” si despre deportarile ce au avut loc in data de 12 spre 13 iunie 1941.

Anatol Tinica- Presedinte OSB CT

Moiseev Alexandrin- vicepresedinte OSB CT

Tutunaru Alina -secretar OSB CT

A iesit in emisie directa si Primarul General al Capitalei dl. Dorin Chirtoaca, care a vorbit despre mitingul de comemorare la Chisinau, si despre necesitatea de a cunoaste trecutul, afirmind ca „cine nu  cunoaste istoria risca sa o repete”. Anatol Tinica a vorbit despre proiectul care sa desfasurat in perioada 27 martie – 27 aprilie, mentionind necesitatea colectarii acestor carti pentru elevii din liceele din Basarabia. Alina Tutunaru a povestit cum bunicul ei a fost deportat in Siberia si chinurile prin care au trecut Basarabenii acolo.

In final Moiseev Alexandrin a declarat ca scoaterea sirmei ghimpate de pe Prut este o dovada de apropiere dintre frati, si sa nu uite nici Romanii de aici nici Romanii din Basarabia sau Romania de est, ca singele in apa nu se face.

Anunțuri